logo F1online.sk

Tost: Cunoda odjazdí voľný tréning

Juki Cunoda
© Twitter/AlphaTauri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 10. 2020

Do tohtoročných špekulácií o jazdeckom zložení v roku 2021 silne prehovorili aj juniori z Formuly 2. Reálne sa hovorí až o pätici mladíkov, ktorí majú šancu postaviť sa v budúcom roku na štart novej sezóny. Jedným z nich je i 20-ročný Japonec Juki Cunoda.

V akadémii Red Bullu je momentálne najhorúcejším želiezkom, navyše môže počítať i s podporou Hondy. Jeho najväčší interný konkurent, Estónec Jüri Vips, má od 40 bodov potrebných na zisk superlicencie ďaleko, Cunoda naopak dosť blízko. Na splnenie podmienok potrebuje skončiť v celkovom hodnotení na piatom mieste. Pomôcť by mu mohli aj v AlphaTauri, keďže bodík získa pilot aj za účasť vo voľnom tréningu, v ktorom odjazdí aspoň 100 kilometrov.

„O jazdeckej zostave pre budúcu sezóne sa ešte nerozhodlo. Program s Jukim úspešne napreduje, minulý týždeň navštívil našu továreň, aby si pripravil sedačku, pretože po pretekoch v Imole absolvuje 300-kilometrový testovací program,“ vyhlásil boss AlphaTauri Franz Tost, ktorý pripustil Cunodu ako potenciálneho kandidáta pre miesto stáleho pretekára tímu v budúcej sezóne.

„Možno, ale ešte sa o tom nerozhodlo. Dostane príležitosť vo voľnom tréningu. Tiež ho čakajú ďalšie dve preteky v Bahrajne, uvidíme ako sa v F2 napokon umiestni, keďže potrebuje získať superlicenciu.“

„Potom ešte absolvuje juniorské testy v Abú Zabí a nakoniec Red Bull rozhodne, aké bude jazdecké zloženie tímu AlphaTauri v roku 2021,“ dodal Tost.

Nie je ťažké vyvodiť, počas ktorého víkendu sa Cunoda do kokpitu posadí. Predpokladá sa, že sa tak stane v decembri pred Veľkou cenou Abú Zabí. Keďže v Imole nás čaká len dvojdňový víkend, Turecko bude podobne ako Portimao relatívne neprebádaný okruh a v Bahrajne čakajú Cunodu povinnosti v F2.

Súvisiace články