logo F1online.skF1online.sk

Všetko je napokon inak: Hamilton vraj trofej žiadnemu z fanúšikov nedaroval

Trofej FIA Lewisa Hamiltona
© Twitter/Nihad Nesirli
Tomáš Masár
Tomáš Masár10. 12. 2023

Deň po záverečnom galavečeri FIA prišli jednotlivé médiá s informáciou, že Lewis Hamilton mal na protest proti vedeniu Medzinárodnej automobilovej federácie darovať cenu za tretie miesto v šampionáte jazdcov náhodne okoloidúcemu fanúšikovi. Britov zamestnávateľ Mercedes však označil tieto správy za nepravdivé, a to s dodatkom, že trofej má v dŕžave jeden zo zamestnancov nemeckého celku.

Hamilton sa pred príchodom na galavečer v Baku pristavil pri novinároch, ktorým povedal, že ničím nepodložené obvinenie Tota a Susie Wolffovcov zo strany FIA považuje za absolútne neprijateľné. Manželský pár bol Medzinárodnou automobilovou federáciou vyšetrovaný pre údajné vynášanie utajovaných informácií, s čím prišiel bulvárny magazín Business F1.

Ako sa ale napokon ukázalo, o nekalých praktikách Wolffovcov informovalo len jedno jediné spomínané médium, a tak niet divu, že rovnako rýchlo, ako vyšetrovanie započalo, sa aj skončilo. Škoda však už bola vykonaná a beztak pošramotené vzťahy medzi F1 a FIA sa týmto počinom federácie ešte viac ochladili.

Olej do ohňa mal v piatok večer priliať aj samotný Hamilton, ktorý vraj na znak úcty k Wolffovcom a na znak neúcty k federácii cenu za tretie miesto v šampionáte jazdcov ledabolo odovzdal jednému z prítomných fanúšikov, čo však zrejme nebude tak úplne pravda.

Hovorca Mercedesu totiž pre portál RacingNews365.com prezradil, že Hamilton predal trofej po skončení ceremoniálu do rúk jedného z tímových zamestnancov. „Môžeme potvrdiť, že trofej nikomu nedaroval, ako sa špekulovalo,“ stojí vo vyhlásení.

Súvisiace články

Diskusia