logo F1online.sk

Massa získal mocného spojenca: Singapur 2008 by mal byť anulovaný aj podľa Jeana Todta

Jean Todt
© Twitter/Jean Todt
Tomáš Masár
Tomáš Masár6. 12. 2023

Felipe Massa má vo svojom ťažení proti F1 a FIA očividne nového spojenca – Jeana Todta. Dávny šéf Ferrari a bývalý prezident Medzinárodnej automobilovej federácie vyjadril Brazílčanovi podporu – hoci len verbálnu –, keď na margo Veľkej ceny Singapuru 2008 utrúsil, že mala byť anulovaná. Víťaz jedenástich pretekov si tak môže mädliť ruky, slová legendárneho Francúza už totiž čosi znamenajú.

Bernie Ecclestone si pred pár mesiacmi pustil ústa na špacír. Prehlásil, že on ako vtedajší šéf Formuly 1, a rovnako tak niekdajší prezident FIA Max Mosley, o kauze Crashgate v čase jej uskutočnenia dobre vedeli. Tieto slová samozrejme nenechali chladným Felipeho Massu, ktorý prišiel v dôsledku kauzy o majstrovský titul.

Brazílčan sa preto rozhodol výsledky šampionátu spred pätnástich rokov napadnúť a F1 s FIA sa vyhráža žalobou. Najnovšie, zdá sa, našiel nového spojenca – Jeana Todta. Francúz sa síce do celej veci zapojiť nemieni, ale to mu nebránilo v tom, aby Massovi de facto vyjadril slovnú podporu.

„Do tejto kontroverzie sa zapojiť nehodlám,“ vyslovil sa pre La Stampa Jean Todt predtým, než učinil dôležité vyhlásenie. „Z psychologického hľadiska to bolo pre Massu veľmi ťažké.“

„Možno sme po tom, čo sa kauza prevalila, mali k celej veci pristúpiť tvrdšie. Niet však pochýb o tom, že Veľká cena Singapuru (2008) bola zmanipulovaná a mala byť zrušená,“ doplnil Todt, ktorý týmto vyjadrením zahral do karát Felipemu Massovi.