logo F1online.sk

Susie Wolffová reaguje na obvinenia FIA: Hlboko sa ma dotkli

Lewis Hamilton a Susie Wolffová, Akadémia F1
© Jiří Křenek/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár6. 12. 2023

Verejnosťou otriasla v utorok večer šokujúca informácia: Vraj Toto Wolff disponuje od svojej manželky Susie Wolffovej dôvernými informáciami z prostredia FOM, zatiaľ čo Rakúšan Škótke podsúva všetko podstatné, čo zaznie na stretnutiach šéfov tímov. Do celej veci už medzičasom vstúpila aj FIA, ktorá síce mená možných previnilcov v stanovisku neuviedla, no z kontextu ich identita jasne vyplýva. Obvinenia sa hlboko dotkli všetkých zainteresovaných, najväčšmi však Susie Wolffovej. Tá na seba v reakcii nenechala dlho čakať a na Medzinárodnej automobilovej federácii nenechala ani nitku suchú.

Vedenie Medzinárodnej automobilovej federácie v utorok večer zareagovalo na tvrdenia magazínu Business F1, na základe ktorých majú v právnickom žargóne tak Toto Wolff, ako aj jeho manželka Susie, „vynášať zo spisov“.

Rodák z Viedne totiž v minulosti už viackrát vyrukoval s informáciami, ktorými malo disponovať výlučne vedenie FIA, k čomu sa najnovšie pridali obavy, že rovnako nekalo ako jej manžel si má počínať aj Susie Wolffová.

Bývalá pretekárka totiž v súčasnosti šéfuje ženskej F1 Academy a má úzke väzby na FIA. Šéfovia jednotlivých tímov Formuly 1 si preto kladú otázku, či niektorými dôvernými a utajenými informáciami – ktoré zaznievajú na stretnutiach „hláv“ celkov štartového poľa -, nekŕmi vedenie federácie.

Susie Wolffová však akékoľvek takéto tvrdenia odmieta, označuje ich za „mizogýnne“ a hovorí, že sa jej celá vec hlboko dotkla. „Som hlboko urazená, ale žiaľ nie prekvapená verejnými obvineniami, ktoré dnes večer zazneli,“ napísala vo vyhlásení na Instagrame.

„Je skľúčujúce, že je moja integrita spochybňovaná takýmto spôsobom, najmä keď sa zdá, že má korene v zastrašujúcom a mizogýnnom správaní a zameriava sa skôr na môj rodinný stav než na moje schopnosti.“

„Počas mojej kariéry v motoršporte som sa stretla s mnohými prekážkami, ktoré som prekonala. Odmietam preto dovoliť, aby tieto nepodložené obvinenia zatienili moju oddanosť a vášeň pre F1 Academy. Ako žena pohybujúca sa v tomto športe som čelila pomerne veľkému množstvu výziev, ale moje odhodlanie prelomiť bariéry a pripraviť cestu budúcim generáciám k úspechu zostáva neochvejné. Tieto obvinenia čo najdôraznejšie odmietam,“ dodala.

Súvisiace články