logo F1online.sk

Terorista Daniel sa snažil všetkých zabiť. Rozlúčkový deň v Japonsku priniesol úsmevné okamihy

Max Verstappen a Daniel Ricciardo na Honda Thanks Day
© Screenshot
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 12. 2023

Záver kalendárneho roka a koniec formulovej sezóny so sebou prinášajú aj niekoľko príjemných povinností. Galavečer pri príležitosti odovzdávania cien je asi najvýznamnejšou z nich, ale svoje podujatia organizujú aj jednotlivé tímy. Jeden taký sa uskutočnil na japonskom okruhu Motegi.

Tam sa so sezónou lúčila Honda. Nešlo len o Formulu 1. Na známej trati sa objavil napríklad aj motocyklový jazdec Marc Marquez, ktorý sa lúči s Hondou po dlhých rokoch, objavili sa tam aj juniorskí pretekári Hondy či Red Bullu, ale hlavne všetci štyria piloti Formuly 1, ktorých tomto roku poháňali motory japonskej automobilky.

Júki Cunoda a Sergio Pérez dokonca osedlali staré monoposty z roku 2021 a predviedli prítomným fanúšikom niekoľko kúskov. Prišiel aj Max Verstappen, ktorý sa so svojím tímovým kolegom zúčastnil motokárových pretekov. Ako sa však dá očakávať, všetku šou a pozornosť si pre seba uzurpoval Daniel Ricciardo. Ten sa zjavne rozhodol, že keď je to exhibícia, tak to poriadne roztočí a v motokárových pretekoch takto nekompromisne zostrelil Maxa Verstappena.

„Preteky začali celkom dobre, ale potom sa Daniel rozhodol, že zo seba urobí teroristu. Doslova sa pokúšal všetkých na trati zabiť,“ povedal s úsmevom Verstappen. Práve o úsmevoch bolo toto podujatie, na ktoré sa prišlo pozrieť množstvo japonských fanúšikov. „Je to skvelé vidieť opäť toľko ľudí. Ďakujem všetkým, že ste prišli. V skutočnosti sme na to už trochu zvyknutí, pretože na preteky v Japonsku vždy príde veľké množstvo oddaných fanúšikov. Bol to skvelý deň.“

Zábava však nekončila a ďalší úsmevný moment prišiel na stupňoch víťazov, keď Ricciardo s Verstappenom pripravili o čiapku najmenšieho člena tímu.

Vrcholom dňa boli určite predvádzacie jazdy Sergia Péreza a Júkiho Cunodu v monopostoch RB16B a AT02. Treba však povedať, že nechýbalo veľa a japonský mladík svoje auto takmer rozbil. Ako vidíte aj na videu, do múra naozaj nemal ďaleko. Naproti tomu, Checo to zvládol oveľa lepšie.

„Rád by som všetkým pekne poďakoval a zaželal krásne sviatky. Uvidíme sa čoskoro opäť vo Formule 1. Užívajte si čas s rodinou, buďte šťastní a zdraví. Všetkým vám prajem len to najlepšie,“ odkázal prítomným fanúšikom Pérez.

Súvisiace články