logo F1online.sk

Portugalská vláda znížila maximálnu kapacitu podujatia v Algarve

Portimao, Algarve, Portugalsko
© Twitter/Portimao Circuit
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 10. 2020

Pandemická situácia v Európe sa prudko zhoršuje. Vlády prijímajú rad reštriktívnych opatrení, ktoré sa týkajú najmä hromadných podujatí. Výnimkou nie je ani Portugalsko, kde miestna vláda znížila aj maximálny počet divákov, ktorí môžu zaplniť tribúny okruhu v Algarve.

Pôvodne malo podujatie naživo sledovať do 50 tisíc fanúšikov. Organizátori plánované číslo neustále menili, vzhľadom na neustály vývoj pandemickej situácie. Už v auguste oznámili, že sa predalo vyše 28 tisíc vstupeniek a k dnešnému dňu sa toto číslo vyšplhalo už na 46 tisíc.

Avšak nie každý, kto si lístok kúpil, sa na okruh aj dostane. Portugalská vláda tento týždeň oznámila rad reštriktívnych opatrení a organizátorom dovolila na okruh s kapacitou 90 tisíc fanúšikov, vpustiť len 27 500. O svoje lístky pritom prídu tí, ktorí si zakúpili tzv. general admission vstupenky, teda vstupenky na prírodné tribúny.

„Celková kapacita okruhu je okolo 90 tisíc miest, kvôli súčasnej epidemiologickej situácii bude maximálna povolená kapacita 27 500 divákov,“ stojí v stanovisku portugalskej vlády. Organizátori si tak môžu vydýchnuť, pretože v skutočnosti mohli obstáť ešte omnoho horšie. Minulý týždeň totiž vstúpili do platnosti nariadenia, podľa ktorých je zakázané zhromažďovanie nad päť osôb a vláda plánuje zaviesť aj povinné nosenie rúšok na verejne prístupných miestach.

Situácia sa postupne zhoršuje aj v krajine na Pyrenejskom polostrove. Portugalsko však má na európske pomery stále pomerne pozitívne čísla. Denný prírastok sa v posledných dňoch pohyboval okolo dvetisíc nových prípadov na deň.