logo F1online.sk

Ovládne Crashgate podujatie vo Vegas? Majú čas do 15. novembra a ani o deň viac, odkázal Massa

Felipe Massa
© Wikimedia Commons
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 11. 2023

Formula 1 sa chystá na svoj najväčší sviatok. Premiérová Veľká cena Las Vegas je ďalšia na rade a povedzme si úprimne, existuje nemalé riziko, že ani zďaleka nepôjde všetko podľa plánu. Dokonalý víkend môže narušiť aj Felipe Massa, ktorý je momentálne na začiatku svojho sporu s FIA a F1, ktorý by práve počas víkendu vo Vegas mohol dostať nový rozmer.

Vieme, že na takých veľkolepých podujatiach ide máločo podľa plánu. Viete si však predstaviť, že by sa počas najjagavejšieho víkendu za dlhé roky nehovorilo o ničom inom, len o najväčšej kontroverzii vo Formule 1 za posledných pätnásť rokov? Felipe Massa totiž netrpezlivo čaká na vyjadrenie F1 a FIA k jeho predžalobnej výzve. Pôvodne sa tieto subjekty mali vyjadriť do štrnástich dní, ale Brazílčanov tím umožnil protistrane túto lehotu dvakrát predĺžiť. Tretíkrát to vraj nespraví a zhodou okolností by mal mať Felipe odpoveď na stole tesne pred štartom víkendu v Nevade.

Ako vieme, Massa pri svojom boji hojne využíva médiá. FIA a F1 sú v tomto smere v nevýhode, pretože čím viac sa o Crashgate hovorí, tým horšie pre nich. Brazílčan môže túto svoju mediálnu taktiku dokonale korunovať, keď pred víkendom vo Vegas vystúpi s ďalším veľkolepým stanoviskom.

„Čakáme na ich odpoveď, podľa ktorej sa potom uvidí, či celý prípad pôjde na súd,“ povedal Massa, ktorého cituje tlačová agentúra Reuters. Odpoveď vraj má doraziť do 15. novembra a podľa Brazílčanových slov sa táto lehota už nebude predlžovať. „Je logické, že nepríde k žiadnym ďalším žiadostiam. Odteraz už žiadne: ‚Dajte nám ešte mesiac‘. Toto je konečný termín a už musí padnúť rozhodnutie.“

15. novembra je streda pred Veľkou cenou Las Vegas. Ak teda bude chcieť Massa viac publicity, je to preňho ideálna príležitosť. V každom prípade si musíme počkať, pretože nikde nie je napísané, že to tak aj bude. Dá sa predpokladať, že v takej zložitej kauze budú Felipeho právnici potrebovať čas na vyhodnotenie.

V rozhovore pre PlanetF1.com dostal Massa otázku, či sa neobáva, že po pätnástich rokoch nezíska pre svoj prípad dostatok dôkazov. Predsa len to je už dosť dávno, Charlie Whiting a Max Mosley už nie sú medzi nami a Bernie Ecclestone sa určite len neochotne prizná ku všetkým skutočnostiam.

„Nedostatku informácií alebo dokumentácie sa neobávam, pretože som si istý, že vnútri celého prípadu je toho veľa a takisto toho už dosť vieme. Vie to aj môj tím,“ odpovedal Massa. „Keď sa celá vec dostane pred súd, na povrch toho vypláva naozaj mnoho.“

„Veľa vecí súvisí s mojím prípadom, veľa vecí s ním nesúvisí, ale súvisia s politikou. Čakáme, ako FIA a FOM odpovedia na všetky dokumenty a všetky otázky, ktoré sme im položili. Už dvakrát požiadali o predĺženie lehoty na vyjadrenie, ale teraz je to naposledy. Po 15. novembri chceme a potrebujeme odpoveď. Potom sa rozhodneme, či nám to stačí alebo pôjdeme na súd,“ povedal Massa.

Súvisiace články