logo F1online.sk

Cunodu mrzí, že pre problémy s technikou nepredbehol aj Hamiltona

Júki Cunoda
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala6. 11. 2023

AlphaTauri sa rýchlostne dvíha. Po vynikajúcom výsledku Daniela Ricciarda v Mexiku hájil farby talianskej stajne v bodovanej desiatke Júki Cunoda. Dva body za deviatu priečku sa mu však málili. Tvrdí, že si trúfal aj na Lewisa Hamiltona.

Predbehnúť na trati sedemnásobného majstra sveta v monoposte, ktorý okupuje druhú priečku konštruktérskeho šampionátu, je pre každého jazdca cenný skalp. Júki Cunoda sa takýmto kúskom môže popýšiť po pretekoch v Sao Paule. Nechýbalo však veľa a Lewisa Hamiltona by predbehol hneď dvakrát!

“Určite som mohol dosiahnuť aj viac. Pre tím mi je to ľúto. Na konci pretekov som z viacerých dôvodov nemohol ísť naplno,” prezradil Júki Cunoda pred mikrofónom F1 TV. “Avšak, aj posun z pätnásteho miesta na deviate je dobrý. Tím odviedol dobrú prácu. Aj Daniel mal smolu, na štarte dosť stratil. Inak by sme získali body.”

Čo mladému Japoncovi bránilo ukázať plnú rýchlosť AlphaTauri? “Nemôžem sa vyjadriť konkrétne, ale bolo toho dosť,” odvetil trochu tajuplne, no hovorca tímu bol už o čosi zhovorčivejší a prezradil, že v kokpite musel manažovať problémy so spojkou.

Do cieľa dorazil so stratou sedem sekúnd na Lewisa Hamiltona. Mohol toto manko zmazať? Ak sa pozrieme na rýchlosť Daniela Ricciarda v závere pretekov, tak môžeme skonštatovať, že šanca nebola vôbec malá.

Júki Cunoda bol v poslednom kole “len” o takmer sekundu rýchlejší ako Lewis Hamilton. Daniel Ricciardo na fungujúcom AlphaTauri v posledných dvoch kolách ukázal, čo ešte zostalo v jeho monoposte: Len za posledné dva okruhy bol od Hamiltona rýchlejší o 3,375 sekundy.

Napokon sa mal aj Júki Cunoda vyjadriť, či by ešte stihol predbehnúť jazdcov pred sebou. “Lewisa možno. Neviem, či aj Pierrea, ale Lewisa s dosť vysokou šancou.”

Treba však podotknúť, že rodák zo Sagamihary si preteky skomplikoval aj sám, keď v desiatej zákrute vyšiel až na trávnik. “Určite som mohol dosiahnuť viac, ale v desiatej zákrute som spravil chybu. Pre ňu som prišiel o jednu pozíciu. Tímu sa hlboko ospravedlňujem.”

Súvisiace články