logo F1online.sk

Žiadna zábava ani rozptyľovanie. Cunoda sa po Mexiku zamkol vo svojej izbe

Júki Cunoda
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 11. 2023

Každý pilot má po nevydarených pretekoch iný recept na to, ako sa z nich rýchlo dostať. Niekto ich potrebuje čím skôr hodiť za hlavu, a tak hľadá príležitosť na rozptýlenie sa, iný sa skôr zahĺbi do seba. Júki Cunoda prezradil, že on sa po Mexiku zavrel v izbe a zrušil celý svoj program. Potreboval si utriediť v hlave, čo sa vlastne pred týždňom udialo.

Mladému Japoncovi víkend v Mexiku veľmi nevyšiel. AlphaTauri mala síce prekvapivo dobré tempo, ale Júki Cunoda to všetko zahodil po poslednej z troch kolízií s Oscarom Piastrim. Spočiatku obviňoval jazdca McLarenu, ale postupom času si zrejme začal pripúšťať aj svoj neodškriepiteľný podiel viny.

“Po pretekoch som bol veľmi frustrovaný, pretože som prišiel o šancu získať pre náš tím body,” vyznal sa v Sao Paule Júki Cunoda. “Až do toho momentu som mal dobré preteky. Cítil som obrovskú frustráciu. Stráviť celý ten deň bolo veľmi ťažké.”

Zatiaľ čo niektorí jeho kolegovia si mohli večer vyraziť na párty, Japonec si spravil úplne iné plány. “Mexiko si obyčajne viete užiť. Ja som však zrušil celý program a zostal som vo svojej izbe. Bola to veľká chvíľa, bola to príležitosť. Získať piate miesto určite bolo na dosah.”

Čo teda cítil? “V prvom rade som cítil vinu. Neviem, či je to nejaká podvedomá vec alebo čo, ale cítil by som sa vskutku zle, keby som sa po zlých pretekoch zabával alebo sa niečím rozptyľoval. Možno je to takto dobré, ale je to len dočasný stav. Premýšľal som nad všetkým, aj nad tým, čo viem do budúcna zlepšiť.”

“Bolo to tvrdé, ale mal som čas sa nad tým zamyslieť. Toto je po zlých pretekoch normálna vec, ktorú zvyknem robiť. Párty nasleduje len po dobrých pretekoch,” prezradil junior z programu Hondy a Red Bullu.

Súvisiace články