logo F1online.sk

Podľa Marka začal špekulácie sám Alonso: Nebolo by to prvýkrát, čo využil španielske médiá

Helmut Marko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 11. 2023

Zdalo sa, že špekulácie o odchode Sergia Péreza vychádzajú z módy. V tomto roku sa objavovali so železnou pravidelnosťou po každom Mexičanovom nevydarenom víkende, čo znamená, že v poslednom období vychádzali prakticky každý týždeň. Pred novinármi v Brazílii ich veľmi dôsledne poprel Fernando Alonso a vyvrátil ich aj poradca Red Bullu Helmut Marko, ktorý však, paradoxne, z ich šírenia obvinil samotného španielskeho pretekára.

Celé to v podstate začal Alonsov krajan a novinár Albert Fabrega. Náhoda? Nuž, keď sme počuli Fernandov výhražný tón na štvrtkovej tlačovke, nezdalo sa nám, že by všetky tieto dohady začal on prostredníctvom renomovaného španielskeho novinára. Prapodivný príspevok na sociálnych sieťach zverejnil aj Red Bull Espaňa, čo celú vec ešte zhoršilo.

Obe strany však dôrazne popreli, že by na výmene miest medzi Pérezom a Alonsom bolo čokoľvek pravdy. Španielsky pretekár to urobil za seba na štvrtkovej tlačovke na Interlagose, za Red Bull to pred štartom víkendu odmietol v rozhovore s F1-Insider poradca Red Bullu Helmut Marko.

„Toto si niekto celé vycucal z prsta,“ prehlásil Rakúšan. „Christian Horner aj ja sme niekoľkokrát zdôraznili, že Pérez bude pokračovať s Red Bullom a bude jazdcom nášho tímu aj v roku 2024. Bez ohľadu na výsledky má platný kontrakt a my ho dodržíme!“

To znie ako jednoznačné stanovisko, ale napriek tomu máme pocit, že to ešte neskončilo. Určite sa nájdu aj takí, ktorí budú stopercentne presvedčení o Pérezovom zotrvaní v Red Bulle až na štarte Veľkej ceny Bahrajnu v roku 2024. Tieto posledné dohady však majú podľa Marka jednoznačného pôvodcu.

„Pokiaľ ide o špekulácie súvisiace s Alonsom, dokážem si veľmi dobre predstaviť, že ich začal šíriť on sám pre výsledky jeho Aston Martinu, ktoré boli po brilantnom štarte do sezóny veľkým sklamaním. Nebolo by to prvýkrát, čo využil svoje domáce médiá na vyvolanie problémov,“ prehlásil poradca Red Bullu.

„Poviem to ešte raz a na záznam, Red Bull má za lubom len športové ciele, ktorých dosiahnutie vyhodnotíme až po posledných pretekoch sezóny v Abú Zabí. Týmito cieľmi sú víťazstvá vo všetkých troch zostávajúcich pretekoch a celkové druhé miesto s Pérezom,“ pripomenul Marko.