logo F1online.sk

Schumacherovi je ľúto, že nemohol jazdiť, no aj tak sa veľa naučil

Mick Schumacher
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala9. 10. 2020

Mick Schumacher sa spolu s Callumom Ilottom dôkladne pripravovali na dnešný deň; absolvovali viacero stretnutí a vo Fiorane si skúsili dva roky staré Ferrari. Prvýkrát vo svojej kariére si totižto mali zajazdiť v aktuálnom monoposte F1. Kvôli nepriazni počasia však nezajazdili ani jedno kolo.

Nürburgring zahalila hmla a spolu s ním aj celé okolie, kvôli čomu by v prípade nehody záchranársky vrtuľník nemohol letieť. “Je to veľká škoda, že sme nemohli ísť na trať. Ale vedeli sme, že predpoveď počasia nevyzerala veľmi priaznivo,” povedal Mick Schumacher po piatku.

“V tomto čase roka v Eifeli nemáte zrovna najväčšiu istotu, že bude sucho. Vedeli sme, že by mohlo byť mokro a aj bolo. Koniec-koncov sme ale mali dobrú prípravu, máme za sebou veľa stretnutí. Veľa som sa toho naučil, pomohlo mi to,” hľadal pozitíva líder priebežného poradia šampionátu F2.

Schumacher si na ďalšiu príležitosť bude musieť počkať. Do konca sezóny nám zostáva ešte šesť veľkých cien, no nedá sa očakávať, že by mladíci dostali šancu v Imole, keďže počas tohto víkendu bude len jeden tréning. Podobný verdikt pravdepodobne padne aj v prípade Algarve a Istanbulu, (staro)nových okruhov v kalendári.

Zostáva nám dvojička pretekov v Bahrajne a finále v Abú Zabí, v ktorom by mal Schumacher azda najväčšiu šancu. Na rozdiel od Bahrajnu sa tam totižto už preteky Formuly 2 nepôjdu. Mick pred pár týždňami sám povedal, že by nerád kombinoval oba šampionáty, hoci v piatok na Nürburgingu priznal, že je ochotný tento postoj prehodnotiť.

“Hocijaká príležitosť naskočiť do auta by bola super,” skonštatoval Schumacher. “Formula 1 je mojím cieľom a mojím snom. Čím lepšie sa v nej zorientujem, tým väčšiu šancu budem mať, že sa v tomto šampionáte ukážem. Samozrejme, že ja sa koncentrujem na F2, snažím sa dokončiť sezónu dobre, snažím sa koncentrovať na šampionát. V tomto smere nie je mojou prioritou F1. Musíme počkať, uvidíme, ako sa veci vyvinú. Na mnohých z tých tratí, ktoré nás čakajú, sa často nejazdí, a aj stáli jazdci potrebujú nejaký čas v aute. Musíme počkať.”

Mattia Binotto v piatok naznačil, že sa Micka Schumachera a Calluma Ilotta pokúsi dostať do monopostov v Abú Zabí.

Súvisiace články