logo F1online.sk

Gasly chce, aby AlphaTauri predbehla Ferrari

Pierre Gasly
© Twitter/AlphaTauri
Milan Kubala
Milan Kubala8. 10. 2020

Podľa Pierra Gaslyho by si AlphaTauri mala dať nový cieľ; získať v Pohári konštruktérov šieste miesto, a tým Ferrari zosunúť na — z pohľadu Scuderie katastrofálnu — siedmu priečku.

Ferrari je momentálne šieste s 15-bodovým náskokom pred béčkovým tímom Red Bullu. Ak by sa Gaslyho ambícia naplnila, celok z Maranella by obsadil neuveriteľné siedme miesto pred trojicou Alfa Romeo, Haas a Williams.

“Minulý rok sme s Toro Rosso finišovali vo veľmi silnej pozícii. To bol aj môj osobný cieľ, aby som v mojej tretej kompletnej sezóne vo Formule 1 našiel o čosi väčšiu konzistentnosť,” rozhovoril sa pred víkendom na Nürburgringu Pierre Gasly, ktorý v tejto sezóne bodoval sedemkrát, z toho raz vyhral. “Zatiaľ to bolo dobré, no stále sú tu oblasti, v ktorých sa dá zlepšiť.”

“V poslednej dobe sme boli schopní bojovať o prvú desiatku častejšie a na to chceme tlačiť. Je to veľmi tesné, momentálne sme v šampionáte na siedmom mieste, ale vieme, že pred koncom roka sa ešte objavia príležitosti,” pokračoval francúzsky pretekár. “Myslím si, že pre nás ako tím bude dôležité získať tých pár bodov navyše a pokúsiť sa ukoristiť pre AlphaTauri šieste miesto v šampionáte konštruktérov.”

Šampionátové siedme miesto by bolo pre Ferrari katastrofou. Vo svojej histórii totižto Scuderia nikdy neskončila v konštruktérskom šampionáte na horšom ako šiestom mieste — s jedinou výnimkou, a teda desiateho miesta zo sezóny 1980, kedy nedokázali nepochopiteľne nekonkurencieschopný monopost 312T5 skrotiť ani Jody Scheckter a Gilles Villeneuve, majster, resp. vicemajster z predchádzajúcej sezóny.

Prvý krok k potupe talianskeho tímu môže AlphaTauri spraviť už tento víkend na Nürburgringu. “Pre tímy a tiež pre nás jazdcov je to dosť veľká výzva prísť na nový okruh prakticky bez žiadnych dát.”

“Naozaj budeme potrebovať veľmi skoro nájsť správne smerovanie. Keď vezmeme do úvahy podmienky, nebude to pre nikoho ľahké, ale zase nám to ponúkne nejaké príležitosti. Bude dôležité všetko perfektne zvládnuť, keďže v nedeľu by sme mohli mať veľkú šancu,” nádejá sa Gasly.

Súvisiace články