logo F1online.sk

Kópia jeho otca, hovorí Räikkönen o Schumacherovi

Mick Schumacher
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala8. 10. 2020

Micka Schumachera čaká v piatok prvé predstavenie v aktuálnom monoposte Formuly 1 a pri tejto príležitosti sa mu dostáva aj patričnej pozornosti. Nečudo, že počas štvrtkových rozhovorov sa viacero otázok točilo okolo neho. Nevyhol sa im ani Kimi Räikkönen, ktorý pravdepodobne bude jeho budúcim tímovým kolegom. Fín uviedol, že Mick mu pripomína jeho otca Michaela Schumachera.

Fínsky pretekár priznal, že aj keď syna sedemnásobného majstra sveta ešte veľmi dobre nepozná, už mu pripomína jeho niekdajšieho súpera Michaela Schumachera. “Už pred pár rokmi sme sa spolu rozprávali a je to super chalan. V mnohých smeroch je ako kópia jeho otca. Je super ho vidieť,” hovoril vo štvrtok Kimi Räikkönen. “Myslím si, že je fajn, že ho zajtra uvidíme v aute.”

“Je to len tréning, no dúfam, že počasie bude OK, takže budeme normálne jazdiť. Ak bude tak mizerne ako dnes, tak to nebude taká zábava. Ale je skvelé, že ho uvidíme v prvom tréningu, hlavne tu u nás,” doplnil Räikkönen.

Práve dážď by mohol spraviť škrt cez rozpočet Mickovi Schumacherovi. Tímy dostanú na súťažný víkend len málo gúm do prechodných podmienok a dažďa, nuž a keďže hrozba zrážok by mala pretrvať v sobotu aj v nedeľu, tímy si gumy radšej odložia.

“Momentálne to vyzerá tak, že bude pršať,” povedal Mick Schumacher pre RTL. “Asi vždy, keď som testoval nové auto, tak bolo mokro. Vždy! Najskôr musíme zistiť, či budeme môcť jazdiť. Žiaľ, tímy v F1 dostávajú len obmedzený počet sád, ktoré môžu použiť. Snáď nebude príliš mokro, takže si aspoň trochu zajazdíme. V opačnom prípade budeme viac vyčkávať ako jazdiť.”

Pre Schumachera to bude dôležitá skúška, no na mokrej trati bude prvoradé nerozbiť monopost. Zbieranie dát bude nasledovať až za tým. “Mám pred tým veľký rešpekt. Toto je prvýkrát, čo budem jazdiť pred všetkými šéfmi tímov, prezidentmi a tímami. Budem sa snažiť robiť, čo sa bude dať, ukázať, čo viem a koncentrovať sa na seba. Pokúsim sa tímu dodať čo najviac údajov, pretože toto je ich súťažný víkend.”

Súvisiace články