logo F1online.sk

Alfa Romeo si trúfa postúpiť do Q2 s oboma autami

Antonio Giovinazzi
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala6. 10. 2020

V Alfe Romeo cítia zlepšenie. Len pár dní potom, čo Kimi Räikkönen pochválil svoj tím za zlepšenia v oblasti aerodynamiky, šéf stajne Frédéric Vasseur posúva latku očakávaní o čosi vyššie. V Eifeli si trúfa na dvojitý postup z Q1.

Tím so sídlom v švajčiarskom Hinwile okupuje ôsmu priečku v Pohári konštruktérov, keď v celom doterajšom priebehu sezóny dokázal bodovať len dvakrát. V porovnaní s predchádzajúcim rokom ide o výrazný bodový prepad, ktorý možno z veľkej časti pripísať problémom pohonnej jednotky Ferrari, no na druhej strane Alfa určite nepripisovala všetku vinu len Scuderii.

Po posledných veľkých cenách, v ktorých piloti Alfy Romeo súperili s Ferrari Sebastiana Vettela, však pookriali. “V niekoľkých posledných pretekoch sme zbadali pár povzbudivých náznakov,” hovorí šéf Alfy Romeo Frédéric Vasseur. “Ale za sebavedomie nezískate majstrovské body, tie dostanete za umiestnenie v prvej desiatke. Presne to bude naším cieľom.”

“Očakávame, že tento víkend bude oveľa chladnejší ako to, čo sme doteraz zažili, takže nájsť správne nastavenie pre tieto podmienky bude pre konkurencieschopnosť kľúčové. Počasie v Eifeli je známe svojou vrtkavosťou. V sobotu a v nedeľu by mohlo zamiešať kartami. Budeme musieť byť pripravení reagovať na meniace sa okolnosti,” pokračoval 52-ročný Francúz, aby následne dodal: “Vieme, že máme na to, aby sme obe autá dostali do druhej časti kvalifikácie, a presne to musí byť naším cieľom. Ak sa nám to podarí, v deň pretekov budeme môcť zohrať úlohu aj v súboji o prvú desiatku.”

Antonio Giovinazzi je zatiaľ jediným pilotom, ktorému sa ešte nepodarilo prekĺznuť cez sito s názvom Q2. Jediný Talian v štartovom poli však verí, že čoskoro sa toto prekliatie zlomí.

“Posledných pár pretekov nám pridalo na sebavedomí. Vieme, že sme oveľa bližšie autám pred nami,” vyhodnotil posledné výkony Alfy Romeo Giovinazzi. “Ak našu prácu spravíme poriadne, môžeme byť v tom súboji. Kľúčovou zostáva dobrá kvalifikácia a bezchybné zvládnutie pretekov. Ak sa nám to podarí, ak sa ocitneme v správnej pozícii, tak sa ukážu aj príležitosti.”

Súvisiace články