logo F1online.sk

Vasseur o prestupových špekuláciách: Novinári si môžu napísať čo chcú

Frédéric Vasseur
© Twitter/Alfa Romeo Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 9. 2020

Tím Alfa Romeo ešte nepotvrdil svoje jazdecké zloženie pre sezónu 2021. Šéf stajne Frédéric Vasseur pred niekoľkými týždňami povedal, že Kimi Räikkönen je pre nich voľbou číslo jedna. Všetko sa bude odvíjať od toho, či sa Iceman rozhodne pokračovať.

Najprv špekulácie hovorili, že Kimi kariéru ukončí. Teraz majú prevahu tí, ktorí tvrdia, že zotrvá. Otázniky visia aj nad druhou sedačkou. Antonio Giovinazzi nepodáva nijak oslnivé výkony a do jeho kokpitu sa už tlačia vynikajúci juniori Ferrari. Najlepšie karty má momentálne líder šampionátu Formuly 2, Mick Schumacher. Jazdecká dvojica Räikkönen – Schumacher je momentálne na verejnosti tou najviac favorizovanou. Nehovoriac o tom, čo by takéto zloženie prinieslo Alfe Romeo z marketingového hľadiska.

„Nemáme žiadny termín. Najprv budeme s Kimim hovoriť v nasledujúcich niekoľkých týždňoch, zistíme, aké môžu byť naše ďalšie kroky. Potom sa chceme porozprávať s Ferrari a napokon urobiť konečné rozhodnutie. Rozhodnutie príde v najbližších mesiacoch,“ povedal Vasseur pre portál Championat.com.

„K dispozícii je množstvo kvalitných jazdcov, najprv však musíte prediskutovať veci s tými, ktorí sú s tímom teraz. Napriek náročnej prvej polovici sezóny, odviedli kvalitnú prácu, a čo je najdôležitejšie, bola to tímová práca.“

Médiá však na oficiálne potvrdenie jazdeckej zostavy nečakajú. V posledných týždňoch sa namnožilo niekoľko špekulácií. Tie posledné, z dielne švajčiarskeho Blicku hovoria, že Räikkönen v tíme zotrvá aj ďalší rok a Giovinazziho v kokpite nahradí Mick Schumacher.

„Či som čítal klebety o tom, že Kimi už s tímom podpísal? Samozrejme, že áno. Takisto však písali pred dvoma týždňami o Hülkenbergovi, pred troma týždňami o Pérezovi a minulý týždeň o Vettelovi,“ hovorí Vasseur.

„Novinári si môžu napísať čo chcú, moje rozhodnutie neovplyvnia.“

Súvisiace články