logo F1online.sk

V Alfe po Rusku polovičná spokojnosť, stratu na AlphaTauri sa podarilo zmenšiť

Antonio Giovinazzi
© Twitter/Alfa Romeo Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 9. 2020

Tím Alfa Romeo v Rusku bodovať nedokázal, nezveľadil tak svoj náskok pred najbližšími prenasledovateľmi. Vyzvať stajňu AlphaTauri v boji o siedme miesto pohára konštruktérov už zrejme nebude možné, v Hinwile sa tešia aspoň z toho, že sa doťahujú po výkonnostnej stránke.

Alfe sa stále nedarí dostať aspoň do Q2 a získať tak lepší odrazový mostík do nedeľných pretekov, v ktorých tempo tohtoročného monopostu C39 nie je až také hrozné. V Soči sa Antonio Giovinazzi kvalifikoval sedemnásty, Kimi Räikkönen dokonca posledný. Obaja dokázali v nedeľu postúpiť vpred, na body to však nestačilo. Kimi finišoval štrnásty, Antonio jedenásty.

„Myslím, že auto sa v rámci možností správalo dobre. Stratili sme trochu viac času zastávkou v boxoch, výsledok je však taký, aký je,“ povedal po pretekoch Räikkönen.

„Ku koncu pretekov sme mali dobrú rýchlosť, bolo však náročné niekoho predbehnúť. Predo mnou boli tri autá, ani keby som ich predbehol, na body by to nestačilo. Desiate miesto tak bolo dosť ďaleko,“ dodal Iceman.

Pozitívnejšie preteky má za sebou jeho tímový kolega Antonio Giovinazzi. Ani jemu sa síce bodovať nepodarilo, no jedenáste miesto a veľmi dobrý výkon mu dovolili rozdávať úsmevy. Talian navyše nadviazal na lichotivú bilanciu v úvodných kolách. Vo všetkých doterajších pretekoch dokázal v prvom kole predbehnúť aspoň jedného zo súperov, ani v Rusku tomu nebolo inak.

„Podľa mňa to boli pozitívne preteky,“ myslí si Giovinazzi. „Štart bol opäť veľmi dobrý a získal som hneď niekoľko pozícií. Myslím, že jedenáste miesto bolo pre nás maximom. Škoda, ešte jedna pozícia a boli by sme na bodoch, som však spokojný s autom aj stratégiou.“

Alfa Romeo bojuje v pohári konštruktérov v podstate už len o ôsme miesto. Zatiaľ je o krôčik pred Haasom a Williamsom. Aj auto stajne z Hinwilu sa spomedzi spomínanej trojice zdá ako najkonkurencieschopnejšie.

„Musíme na to naďalej tlačiť, tak ako doteraz. Snáď sa nám nabudúce v Nemecku podarí ďalší dobrý výsledok. Bol som spokojný s našim tempom, no myslím, že ak chceme súperiť s AlphaTauri, stále to nie je také dobré, ako by sme potrebovali. Stratu sa nám podarilo výrazne stiahnuť, musíme v tom pokračovať,“ dodal Giovinazzi.

Súvisiace články