logo F1online.sk

Räikkönen vraj zostáva v Alfe, Schumacher si ju vyskúša na Nürburgringu

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala26. 9. 2020

Postupne sa nám začínajú zapĺňať i posledné miesta na budúcoročnom štartovom rošte. Podľa informácií zo Švajčiarska už má Alfa Romeo polovicu svojich úloh spojených so skladaním jazdeckej dvojice vyriešených.

Švajčiarske noviny Blick prišli so správou, že 40-ročný Kimi Räikkönen zostane v kráľovnej motoršportu aj v roku 2021. Fín sa vraj rozhodol už pred 15. septembrom, keďže práve k tomuto dátumu vypršala klauzula v jeho zmluve, ktorej aktivácia mu zabezpečila miesto i na nasledujúcu sezónu.

O miesto vedľa najskúsenejšieho pilota v štartovom poli a čoskoro aj histórie sa pobije viacero jazdcov. A Alfa Romeo si skutočne má z čoho vyberať. Najhorúcejším adeptom je zrejme víťaz sobotňajších pretekov F2 a líder šampionátu Mick Schumacher, dobré vyhliadky však majú aj ďalší juniori Callum Illot či rus Robert Švarcman. Z pilotov, ktorí už majú skúsenosti s Formulou 1 — a to dosť bohaté — sa skloňujú mená ako Sergio Pérez či Nico Hülkenberg.

Pre Ferrari by bolo zrejme najlepšie, keby sa do Formuly 1 dostal Mick Schumacher. Aj v tomto smere disponuje švajčiarsky zdroj zaujímavými informáciami. Syn sedemnásobného majstra sveta sa má predstaviť v piatkovom tréningu pred VC Eifelu na Nürburgingu. Monopost C39 si tak vyskúša cez víkend, kedy Formula 2 nebude jazdiť.

Sám sa pred pár týždňami totižto nechal počuť, že nechce v rámci jedného súťažného víkendu kombinovať Formulu 1 s Formulou 2 a rozptyľovať sa na jeho ceste za titulom.

Súvisiace články