logo F1online.sk

Hamilton pretrhol Bottasovu šnúru, stred poľa veľmi vyrovnaný

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes-AMG F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 9. 2020

Tretí tréning máme za sebou. S výnimkou pár výletov mimo trať prebiehal v pokojnom tempe. Na brehoch Čierneho mora opäť dominovali Mercedesy, rýchlejším z dvojice Hamilton – Bottas bol tentokrát britský šampión. Veľmi tesné boje nás čakajú v strede poľa.

Lewis ovládol tretí tréning dominantným spôsobom, keď Bottasa za sebou nechal s rozdielom sedem desatín sekundy. Fín tak nezavŕšil tréningový hetrik. Tretí skončil Carlos Sainz na McLarene, štvrtý Esteban Ocon. Tímy s pohonnými jednotkami od Renaultu sú zdá sa o máličko pred zvyškom štartového poľa.

Na piatom mieste sa umiestnil Sergio Pérez. Racing Point pôsobí takisto veľmi dobrým dojmom, no zdá sa, akoby stajňu zo Silverstone prenasledovali drobné technické problémy. Pomerne vysoko sa umiestnil aj ôsmy Lance Stroll, ktorý síce má vylepšený aerodynamický balík, no na jeho časoch sa to zatiaľ neprejavuje.

Spokojnejší sa zdali v Red Bulle. Max v priebehu tréningu vyslal na boxový múrik niekoľko spokojnejších správ, Holanďan sa umiestnil na šiestom mieste. Jeho kolega Alex Albon je až devätnásty, keď mu najrýchlejší čas škrtlo riaditeľstvo pretekov pre porušenie traťových limitov.

Veľmi zaujímavo sa vyvíja situácia vo Ferrari. Vettel je siedmy, Leclerc dvanásty. Aj na základe vysielačkovej komunikácie to vyzerá, že spokojnejší je tentoraz Sebastian. Ten si od inžiniera vyslúžil pochvalu a vyslovil aj drobnú spokojnosť so svojou SF1000. Opačná situácia je na Leclercovej strane garáže, Monačan sa v Soči zdá sa trápi viac.

FOM