logo F1online.sk

Gasly: AlphaTauri má ambíciu časom sa vyrovnať Red Bullu

Pierre Gasly
© Pirelli Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala20. 9. 2020

Na Toro Rosso či na tím AlphaTauri sa vždy hľadelo ako na akési béčko Red Bullu. V továrni vo Faenze to ale podľa Pierra Gaslyho chcú zmeniť a časom sa dokonca vyrovnať svojmu chlebodarcovi Red Bullu.

O budúcnosti Pierra Gaslyho sa začalo intenzívne špekulovať po jeho víťazstve v talianskej Monze. Kým niektorí by mu radi dali druhú šancu v Red Bulle, kde o svoje miesto pred rokom prišiel, vedenie samotného tímu sa týmto smerom nechce uberať. Momentálne vraj nevidí dôvod na to, aby sa Gasly vracal.

Alex Albon podľa Christiana Hornera i Helmuta Marka dosahuje veľmi dobré výkony, neustále sa zlepšuje a jeho momentálne problémy vraj majú rovnakých charakter ako Gaslyho minuloročné. Do lepšieho auta tak Gasly v dohľadnom čase nezamieri.

Pierre Gasly má zato, že postupne sa AlphaTauri aj tak dotiahne na hlavný tím. “Myslím si, že je tu jasná vôľa a veľké ambície zo strany AlphaTauri. Myslím si, že situácia sa od čias Toro Rosso a Red Bullu zmenila.”

“Je to vzrušujúci projekt. Ako som vtedy povedal, Red Bull je jasne tým lepším tímom z týchto dvoch, ale myslím si, že ambíciou AlphaTauri je od nejakého bodu sa im výkonnostne vyrovnávať. Znamená to, že budeme na to potrebovať i zdroje, väčšie zázemie, aby sme niečoho takého boli schopní,” vysvetľuje francúzsky pretekár.

AlphaTauri pomôže na tejto ceste presťahovanie sa do veterného tunela Red Bullu ale i rozpočtový strop. “Myslím, že to je cieľom našej továrne — chcú si vybudovať vlastné postavenie a vo Formule 1 si získať vlastnú pozíciu. Je jasné, že majú veľké ambície. Nie je to len jednoročný projekt, vieme, ako dlho trvá, kým si tím vybuduje svoju identitu a tiež status ako jeden z top tímov.”

“Pravdepodobne si to vyžiada nejaký čas, ale myslím si, že už nie sme takým sesterským tímom, akým sme boli v minulosti. Teraz je to viac o snahe nájsť si vo Formule 1 svoje miesto,” doplnil víťaz VC Talianska 2020.

Súvisiace články