logo F1online.sk

Brawn: Ferrari nepotrebuje revolúciu

Ross Brawn
© motorsportmagazine.com
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 9. 2020

Scuderia Ferrari na tom v roku 2020 nie je najlepšie. Tím z Maranella roky útočil na najlepšie pozície, aby medzi rokmi 2019 a 2020 zažil ohromný prepad. Mnohí volajú po stínaní hláv a žiadajú odchod niektorých kľúčových postáv Scuderie. Podľa bývalého technického riaditeľa Ferrari, Rossa Brawna, však žiadne unáhlené riešenia nie sú na mieste.

Jeden zo strojcov zlatej éry tímu z Maranella apeluje, že je dôležité mať dobrý plán, ktorému potom obetujete veľa práce, energie a najmä času. Tak tomu bolo aj počas jeho pôsobenia vo Ferrari, ktorého vrcholom bol dominantný rok 2004 a siedmy titul pre Michaela Schumachera.

„Mal som to šťastie, že som mohol sledovať značnú časť z tisícky veľkých cien Ferrari, kam samozrejme patrí aj to pamätné obdobie, keď som tam sám pracoval. Na moje obdobie v Maranelle mám mnoho pekných spomienok. Užili sme si veľa úspechov, no tým predchádzali ťažké roky, počas ktorých sme tento úspech budovali,“ píše Ross Brawn vo svojom tradičnom stĺpčeku.

„Ferrari má pred sebou veľa práce, než sa vráti späť na špicu. Unáhlené reakcie však problém nikdy nevyriešia. Potrebujete štruktúrovaný plán a čas, aby si všetko sadlo,“ myslí si Brawn.

„Tím možno potrebuje posilniť, nepotrebuje však revolúciu,“ dodal.

Súvisiace články