logo F1online.sk

Hamilton sa nebude miešať do Massovho prípadu: Zaujíma ma jedine súčasnosť

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 9. 2023

Veľká cena Singapuru je pre takéto otázky nesmierne príhodným podujatím. Práve tu sa v roku 2008 odohral jeden z rozhodujúcich okamihov šampionátu, keď Nelson Piquet junior úmyselne havaroval, aby dostal do vedenia svojho tímového kolegu Fernanda Alonsa. O pätnásť rokov neskôr sa v tejto súvislosti rozbieha právny spor medzi Felipem Massom a vedením športu. Dvaja dôležití účastníci tej noci sú pritom dodnes aktívnymi pilotmi F1.

Minulý týždeň vyjadril právny zástupca brazílskeho pretekára nádej, že v záujme integrity športu ich podporí aj majster sveta z roku 2008 a čestný brazílsky občan Lewis Hamilton. Nech to znie akokoľvek šialene, Massa počíta s podporou širokého spektra ľudí, ale zatiaľ sa k nemu nikto príliš nehlási.

Samotný Lewis na tieto otázky odpovedá vyhýbavo a rovnako tomu bolo aj tento víkend v Singapure. „Ak je toto smer, ktorým sa Felipe chce vydať, tak je to jeho rozhodnutie. Ja sa radšej nechcem sústrediť na minulosť,“ povedal Hamilton novinárom v Singapure.

„Či už je to pätnásť rokov alebo dva roky, mňa zaujíma jedine súčasnosť a sústredím sa len na prácu so svojím tímom tento víkend,“ povedal Hamilton.

Oveľa radšej si s novinármi pohovoril o šanciach svojho tímu tento víkend. Je zrejmé, že Mercedesu bude okruh Marina Bay vyhovovať viac ako Monza. Aj keď hlavným favoritom zostáva Red Bull, druhý tím Pohára konštruktérov by sa po čase rád vrátil na pódium.

Mercedes však myslí dlhodobo a v súčasnosti sa už plne sústredí na rok 2024. Aj tento víkend sa Hamilton vyjadril optimisticky pri vyhliadkach do budúcna. „Myslím si, že za posledný rok sa komunikácia výrazne zlepšila a bol to naozaj zaujímavý proces pre všetkých ľudí. Mohli sme si sadnúť a povedať: ‚Viete čo, urobili sme zlé rozhodnutia, poďte nám pomôcť napraviť to a posunúť sa vpred.‘ Presne to sme v posledných dvoch rokoch urobili.“

„Myslím si, že pre celú infraštruktúru to bola bohatá skúsenosť. Keď sa chcem dostať nahor, musím tomu obetovať ešte viac času a snahy, ale to platí rovnako pre všetkých. Nevadí mi to, pretože nerád prehrávam a všetci milujeme našu prácu. Užívam si to,“ dodal Hamilton.

Súvisiace články