logo F1online.sk

V lete som skúmal aj ďalšie možnosti, priznal Čou

Kuan-jü Čou
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 9. 2023

Jazdecké zloženie pre sezónu 2024 sa nám pomaly kompletizuje. Zostávajú nám už len tri voľné sedačky – jedna vo Williamse a dve v AlphaTauri –, pretože tím Alfa Romeo pred Veľkou cenou Singapuru oznámil svoje jazdecké zloženie pre sezónu 2024. Budúcnosť Kuan-jü Čoua bola istý čas otázna, ale dnes môže s pokojom zabudnúť na všetky dotieravé otázky novinárov.

Chvíľu to skutočne vyvolávalo otázky, či je odďaľovanie predĺženia spolupráce so Sauberom „len“ procesnou záležitosťou alebo obe strany skutočne skúmajú svoje možnosti. Ukázalo sa, že pravda bola niekde uprostred. Aj keď je Čou pre švajčiarsky tím logickou voľbou, zdá sa, že obe strany na trhu skúmali svoje možnosti.

„Po tom, čo mnohé tímy postupne oznamovali svoje jazdecké zostavy, to bolo veľmi jasné,“ povedal novinárom v Singapure Čou. „Na začiatku roka som sa sústredil čisto len na svoju jazdu, potom v polovici sezóny, alebo tesne pred letnou prestávkou, som skúmal svoje možnosti.“

„Samozrejme, že existovali ďalšie možnosti. Pre mňa však bolo prioritou zotrvať s týmto tímom. Aj keď v tomto roku trvali rokovania dlhšie, než sa očakávalo, tak sme sa len chceli uistiť, že maximalizujeme všetky detaily vzájomnej spolupráce.“

„Pokiaľ ide o mňa, bol som veľmi otvorený pokračovaniu spolupráce. Mojou prioritou bolo zotrvať s týmto tímom. Ako vidíme, nie je tu veľa voľných miest. Myslím si, že toto je pre mňa skvelé miesto so skupinou ľudí, ktorých už poznám,“ dodal Čou.

Čínsky pretekár tiež dostal otázku, či so Sauberom podpísal viacročný kontrakt. Aj keď to rodák zo Šanghaja nepovedal na rovinu, vyzerá to, že podpísal len na jednu sezónu.

„Rok 2024 mám zabezpečený a potom sa uvidí, ako sa tím rozhodne s ďalším projektom (Audi, pozn. red.), takže všetko bude rozhodnuté po nasledujúcej sezóne. Všetky možnosti sú otvorené,“ povedal čínsky pretekár.

Súvisiace články