logo F1online.skF1online.sk

Leclerc sníva o double: Mohli by sme s Carlosom zatlačiť a utiecť!

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala2. 9. 2023

Snívanie je povolené! Po úspešnej kvalifikácii Ferrari v Monze sa taliansky tím hotuje na nedeľné preteky. Charles Leclerc je už v oblakoch a sníva o tom, aké by to bolo opäť triumfovať pred tisíckami oduševnených tifosi, ale zároveň zostáva na zemi a odkazuje, že to bude beh na dlhú trať.

V sobotu rozhodli aj tie najmenšie detaily. Tretiemu Charlesovi Leclercovi chýbalo na pole position 67 tisícin sekundy, ktoré by mohol relatívne ľahko získať, keby mu niekto pripravil zákryt. Mrzelo ho to počas rozhovoru na cieľovej rovinke, ale aj v mixzóne.

“Áno, samozrejme, že to ľutujem, pretože sme všetci mali veľmi podobné časy,” povzdychol si Charles Leclerc, no so smútkom to nepreháňal. “V prvom rade chcem povedať, že Carlos si túto pole position plne zaslúžil. Už od prvého tréningu odvádza skvelú robotu.”

Monačan v piatok zakopol a musel sa dvíhať, čo malo negatívny dopad na jeho predkvalifikačnú prípravu. “Ja si myslím, že som v piatok trochu zišiel zo svojej cesty. Začali sme s autom, ktoré bolo nejak nastavené, no z nejakého dôvodu som sa zrazu vybral úplne zlým smerom. Počas jázd som mal naozaj vážne problémy.”

“Dnes ráno som sa skrátka zosúladil s Carlosovým autom a už šlo len o to, aby som sa čím skôr adaptoval. Veľa kôl mi už nezostávalo,” poznamenal víťaz piatich veľkých cien, ktorý v Monze dokázal triumfovať v roku 2019.

“V kvalifikácii som mal pocit, že sme odviedli úžasný kus roboty. Áno, v tretej časti som nemal zákryt, ale je to OK. Tretie miesto v Monze nie je také zlé. Tento víkend máme dobré tempo, takže dúfajme, že v nedeľu sa nám podarí niečo výnimočné,” živí nádej Charles Leclerc.

Po takejto kvalifikácii by malo byť pódium cieľom Ferrari, no, ktovie, ak sa obom jazdcom vydarí štart, môžu pomýšľať aj na lepší výsledok. Aj keď je Monza plná dlhých roviniek, predbiehanie tu nie je jednoduché, čo bude hrať do karát talianskeho tímu. Ferrari SF-23 má navyše skvelú rýchlosť na rovinkách. Kľúčové bude udržať pri živote pneumatiky; menej prítlaku znamená viac prehrievania.

“Už sme predviedli niekoľko naozaj vydarených štartov. Dúfam, že na štarte sa nám podarí ho predbehnúť,” predstavuje si ideálny pretekový scenár a úspešný súboj s Maxom Verstappenom. “Potom by sme mohli s Carlosom zatlačiť, ujsť a obsadiť prvé dve miesta. Bolo by to úžasné, ale ak sa na to pozrieme realisticky, pred pretekmi vyzerajú byť veľmi silní.”

To neplatí len o Verstappenovi. “Obzvlášť Checo tento víkend pôsobí veľmi silným dojmom. Samozrejme, v kvalifikácii to je oproti Maxovi trochu horšie, ale v pretekoch sú obaja veľmi silní. Budeme vystavení dosť veľkému tlaku, no ak sa nám naskytne nejaká príležitosť, chopíme sa jej.”

Súvisiace články

Diskusia