logo F1online.sk

Massa nebude hrať dvojitého agenta. Preteky v Monze vynechá

Felipe Massa v roku 2008
© Mark McArdle/Wiki Commons
Milan Kubala
Milan Kubala2. 9. 2023

Felipe Massa spustil súdny proces, pri ktorom zo skrine vypadávajú kostlivci. To by vraj nebol taký problém, keby ho neviedol proti Formule 1, ktorej je oficiálnym ambasádorom. Brazílčan z tohto dôvodu chýba na víkendovej VC Talianska, hoci nevedno, na čí podnet.

Medzi ambasádormi Formuly 1 nájdeme viacerých bývalých jazdcov. Ide napríklad o Miku Häkkinena, Davida Coultharda či Jacquesa Villenevea, ale aj o Felipeho Massu. V Brazílčanovom prípade sa však situácia skomplikovala, keď ohlásil, že kráľovnú motoršportu chce žalovať a požaduje odškodné za ušlý titul v roku 2008.

Brazílčan by svojmu zamestnávateľovi robil medvediu službu, keby sa na veľkých cenách prezentoval v pozícii zástupcu Formuly 1 a výhradne na jej náklady, aby po pretekoch v spoločnosti právnikov zbrojil proti nej.

Formule 1 sa takáto predstava údajne vôbec nepáčila a Felipemu Massovi mala zakázať vstup na Veľkú cenu Talianska. Tento krok by bol určite pochopiteľný, a to minimálne do doby, kým sa celý spor nepodarí urovnať.

Podľa iných zdrojov vrátane portálu motorsport.com sa však obe strany spoločne dohodli na tom, že najrozumnejšie bude, ak sa Massa svojej úlohy ambasádora priamo na okruhu dočasne vzdá. Na veľkú cenu môže prísť ako súkromná osoba, no aj toto mal Massa odmietnuť; súdny spor by pritiahol obrovskú pozornosť médií, čo tesne pred začatím súdneho procesu nie je najrozumnejšie.

Felipe Massa totiž zaslal Formule 1 a FIA predžalobnú výzvu a žiada písomnú odpoveď. Ak sa jej nedočká do 8. septembra, svojho sa bude dožadovať na súde vo Veľkej Británii. Brazílčanov právny tím sa nenechal obmäkčiť ani žiadosťou Formuly 1 o posunutie tohto termínu o tri mesiace.

“Je zrejmé, že právny tím pracoval aj počas letnej prestávky,” cituje planetf1.com z listu právnikov Felipeho Massu, ktorý zaslali Formule 1 v utorok 29. augusta, aby veci popohnali. “Na odpovedi sa malo začať pracovať hneď po prijatí predžalobnej výzvy a letné dovolenky nemali byť prekážkou. Ide o dôležitú žiadosť, ktorá spochybňuje integritu športu ako celku. Ako taká mala mať prioritu.”

Súvisiace články