logo F1online.sk

Alfa Romeo rokuje s Ferrari o predĺžení spolupráce

Alfa Romeo, ilustračné
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala12. 9. 2020

Alfa Romeo a Haas sú momentálne jediné tímy, ktoré sú v pozícii zákazníka Ferrari. V tomto roku na to doplácajú, keďže pohonná jednotka Ferrari má svoje muchy, no predĺženie spolupráce s talianskou stajňou to podľa šéfa Alfy Romeo neohrozí.

Sauber je vo Formule 1 už od roku 1993, najväčší úspech zažil v prvej dekáde tohto milénia, keď spolupracoval s BMW. Zlepšenie sa očakávalo od spečatenia kolaborácie s Alfou Romeo v roku 2018, no zatiaľ sa táto legendárna značka veľkolepých výsledkov nedočkala.

“Diskutujeme s Ferrari na tému predĺženia spolupráce,” potvrdil Frédéric Vasseur, šéf Alfy Romeo, v piatok v Mugelle. “Sme pomerne blízko k tomu, aby sme tú dohodu podpísali, a rovnako tak s Alfou Romeo.”

Vasseur sa tiež zamyslel nad tým, že v rámci nových pravidiel by sa Alfe Romeo mohlo vyplatiť dokonca rozšíriť spoluprácu s Ferrari. “Náš vzťah s Ferrari je taký, aký je. Oni nám dodávajú súčiastky, pohonnú jednotku, prevodovku a pár ďalších vecí.”

“Je to dobrá spolupráca, ale, napríklad, nedelíme sa o jeden veterný tunel, ako to robia niektoré iné tímy. Určite si myslím, že toto by do budúcna mohla byť výhoda, ak by sme rozšírili túto spoluprácu,” doplnil.

Súvisiace články