logo F1online.sk

Bottas nemyslí na koniec kariéry, láka ho príchod Audi

Valtteri Bottas
© XPB Images/Sauber Media Hub
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 8. 2023

Sú výsledky Valtteriho Bottasa uspokojivé? Fínsky pretekár patrí k najskúsenejším borcom na rošte a bol súčasťou zlatej éry Mercedesu, ktorý opúšťal s hlavou plnou skvelých nápadov. Čínsky mladík Kuan-jü Čou mu však predsa len dáva zabrať viac, než sa očakávalo. Kľúčovou otázkou teraz je, či bude aspoň jeden z nich dosť dobrý pre Audi pred začiatkom sezóny 2026.

Prípravy nemeckej automobilky napredujú, aj keď zostávajú pod pokrievkou. Z Neuburgu sa nešíria dvakrát pozitívne správy, ale je isté, že s podporou automobilky bude súčasný Sauber veľmi lákavou destináciou pre veľké pretekárske mená.

Bottas by so svojimi skúsenosťami mohol do projektu skvele zapadnúť, ale jeho výkony v poslednom roku nie sú nijak ohromujúce a neskúsený tímový kolega mu poriadne šliape na päty. Valtteri napriek tomu na odchod nemyslí, aj keď priznáva, že so zmluvou platnou aj na rok 2024 nemá veľa dôvodov príliš premýšľať o budúcnosti.

„Čím viac nad tým premýšľam, tým viac si hovorím, že áno, podľa mňa je to zaujímavá nová éra pre celý tím,“ povedal Bottas na margo Audi. „Keď tu však sedíte teraz, nechcete premýšľať príliš dopredu. Ak sa však zamyslím nad dlhodobými plánmi tímu, tak dáva zmysel zotrvať.“

„Pre mňa je to naozaj motivujúce pomyslenie, že by som mohol byť súčasťou novej éry. Uvidíme, ešte je to dosť ďaleko. Som si istý, že nakoniec o tom budeme diskutovať, ale zatiaľ nemusíme,“ dodal Bottas.

O stave Sauberu a prípravách Audi sa veľa hovorí. Je zrejmé, že zariadenia v Hinwile nezodpovedajú štandardom najlepších tímov, medzi ktoré chce automobilka patriť. Alfa Romeo momentálne okupuje deviate miesto a toto umiestnenie nie je vzdialené skutočnému postaveniu Sauberu v „potravinovom reťazci“ F1.

Bottas však odmieta, že by stajňa pokračovala už len zo zotrvačnosti a čakala na príchod Audi. „Pri pohľade zvonku by sa mohlo zdať, že len čakáme na príchod Audi alebo niečo podobné, ale to nie je pravda.“

„Všetci pracujú naplno a nestojíme na mieste. Štartové pole je však nesmierne vyrovnané a ak nie ste na začiatku sezóny úplne konkurencieschopní, nie je ľahké sa dotiahnuť. Tlačíme však na pílu a snažíme sa posúvať dopredu,“ povedal fínsky pretekár.

Súvisiace články