logo F1online.sk

Vettel zavolal Gaslymu, aby ho privítal v klube víťazov

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala10. 9. 2020

Béčkový tím Red Bullu vyhral počas svojej histórie len jednu veľkú cenu, ale hneď dvakrát. V Taliansku sa pred dvanástimi rokmi radoval Sebastian Vettel a minulý víkend zas Pierre Gasly. Vettel vraj mladého Francúza aj privítal v exkluzívnom dvojčlennom klube víťazov tímu Toro Rosso, resp. AlphaTauri.

“Ako už Sebastian Vettel spomenul, keď mi v pondelok zavolal, my dvaja sme jediní piloti, ktorí sme v tomto tíme vyhrali,” raduje sa Pierre Gasly. “On zvíťazil v roku 2008 a ako už vieme, následne s Red Bullom vyhral štyri majstrovské tituly. Som veľmi šťastný, že som sa k nemu pripojil v tomto klube víťazov.”

Sebastian Vettel zamieril po sezóne 2008 do Red Bullu. V roku 2009 mu ešte víťazstvo v šampionáte ušlo, ale nasledujúca éra bola celá jeho. Pierre Gasly by sa určite nehneval, keby sa mu čo i len sčasti podarilo napodobniť svojho predchodcu, no na to sa bude musieť najskôr dostať do silnejšieho auta.

Gasly prezradil, že sa o možnosti jeho preradenia späť do Red Bullu zatiaľ nebavili. “Ešte sme nemali čas rozprávať sa o tom. Helmut mi v Monze zagratuloval a poslal mi esemesku, podobne Christian. Obaja sa tešili z môjho úspechu. A čo sa zmení do budúcnosti? O týchto veciach teraz naozaj nerozmýšľam. Nič som zatiaľ s nimi nepreberal.”

“Uvidíme, aké príležitosti mi ponúkne budúcnosť. Momentálne si len chcem tento čas s AlphaTauri užiť a osláviť ho,” pokračoval. “Do konca roka nám zostáva ešte veľa pretekov, musíme sa postarať o to, aby sme podávali výkony na najvyššej úrovni.”

Ak sa ale príležitosť objaví, Gasly si ju určite nenechá prekĺznuť pomedzi prsty. “Som súťaživý a ako som už povedal, to je cieľom každého jazdca — chcete byť v najrýchlejšom možnom aute, aby ste sa dostali do čo najlepšej možnej pozície.”

“Aj keď momentálne mám pocit, že podávame výkony na naozaj vysokom leveli a skutočne z nášho auta extrahujeme všetko, mojím osobným cieľom je bojovať o pódiá aj na pravidelnejšej báze, a ak to bude možné, aj o víťazstvá a tituly,” odkazuje víťaz Veľkej ceny Talianska. “Vždy sa snažím byť v čo najrýchlejšom aute, aké je k dispozícii, a to bude mojím cieľom.”

Súvisiace články