logo F1online.sk

Ricciardo sa nedokáže prinútiť povedať AlphaTauri, hovorí Kravitz

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 7. 2023

Daniel Ricciardo sa vracia ku koreňom. Austrálsky pretekár končil minulú sezónu sklamaný a psychicky vyčerpaný. Po niekoľkomesačnej prestávke je späť s najslabším tímom na rošte. Je zrejmé, že prestup do AlphaTauri vníma ako odrazový mostík na ceste do Red Bullu, kde očividne nepanuje spokojnosť s výkonmi Sergia Péreza. Reportér televízie Sky Ted Kravitz si tak nemyslí, že Ricciardo sa teší do AlphaTauri. Teší sa len z vyhliadky, že jedného dňa môže opäť zasadnúť do Red Bullu.

Je to taká klasická komunikačná kľučka, keď odídený jazdec sebavedomo hlása, že príjme ponuku len od víťazného tímu. Každému bolo jasné, že Ricciardo po dvoch rokoch neuspokojivých výkonov v McLarene môže len ťažko dúfať v niečo také.

Postupne sa však jeho rétorika obracala a začal pripúšťať, že na návrat do víťazného tímu bude potrebovať „medzizastávku“ v niektorej zo stajní stredu poľa. Postupne sme sa tak dostali od „vrátim sa len s víťazným tímom“ po návrat do kokpitu s AlphaTauri, čo je v súčasnosti zrejme najhorší monopost na rošte.

„Nebude jazdiť s RB19, ktorý je triedou sám osebe. Bude jazdiť s AT04, čo je jeden z najpomalších monopostov na rošte, ak nie úplne najpomalší,“ povedal reportér Ted Kravitz v podcaste Sky Sports F1.

„AlphaTauri priviezlo do Silverstone nejaké vylepšenia a tím sa umiestnil ešte horšie než so starým autom. Môžeme bez okolkov povedať, že to nie je dobrá situácia.“

„Nehovorím, že nemali vymeniť Nycka de Vriesa – očividne to nefungovalo –, ale je prekvapujúce, prečo by Daniel Ricciardo vôbec chcel ísť do auta, ktoré je zrejme ešte horšie než jeho McLaren v minulej sezóne?“ pýta sa Kravitz.

„Prišiel mi zvláštny už len citát Ricciarda pri jeho vymenovaní za nového pilota AlphaTauri. Povedal: ‚Som nadšený, že sa vraciam na trať s rodinou Red Bullu.‘ Nedokáže sa ani prinútiť povedať AlphaTauri! Nechce povedať, aký je rád, že bude jazdiť s AlphaTauri, pretože ich auto skrátka nie je rýchle,“ myslí si dlhoročný reportér Sky.

„Možno má Ricciardo pred sebou vyhliadku nejakého dlhodobého zisku, pretože ak nedokáže jazdiť lepšie ako de Vries, môže ho to bolieť,“ dodal Kravitz.

Súvisiace články