logo F1online.sk

Ricciardo pred testovaním v Silverstone neskrýval nadšenie: Už som oddychoval dosť

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková11. 7. 2023

V Silverstone od utorka prebiehajú dvojdňové testy pneumatík Pirelli, pričom do monopostu Red Bullu sa po dlhej prestávke vracia Daniel Ricciardo. Jeho meno sa zároveň čoraz častejšie skloňuje v súvislosti so sedačkou v AlphaTauri, v tíme má podľa nemeckých zdrojov nahradiť Nycka de Vriesa. Samotný Austrálčan je podľa vlastných slov pripravený vrátiť sa za volant.

Red Bull je jedným z troch tímov, ktoré sa tento týždeň zúčastnia na teste pneumatík Pirelli na okruhu v Silverstone. Ricciardovi to zároveň poskytne prvú šancu jazdiť s najlepším súčasným monopostom kráľovnej motoršportu.

Rodák z Perthu sa naposledy ocitol vo vozidle Formuly 1 ešte v novembri minulého roka počas Veľkej ceny Abú Zabí. Išlo o jeho posledné preteky za McLaren, z ktorého bol nútený odísť po neuspokojivých výkonoch. Následne sa stal rezervným jazdcom Red Bullu, aktuálne sa však v AlphaTauri zmráka nad de Vriesom. Ricciarda tak pravdepodobne uvidíme pretekať už v Zandvoorte.

Osemnásobný víťaz veľkých cien pred testovaním v Silverstone pre SpeedCity Broadcasting poodhalil svoju radosť z návratu za volant. „Som veľmi nadšený! Vo všeobecnosti mám veľkú chuť jazdiť.“

„Dosť som si oddýchol, teraz už nedokážem obsedieť. Samozrejme, je to fenomenálne auto a som nadšený, že si ho môžem vyskúšať a navyše na takomto vysokorýchlostnom okruhu,“ povedal 34-ročný pretekár.

Ricciardo opätovne priznal, že jeho cieľom je vrátiť sa na štartový rošt a nie vysedávať v garáži Red Bullu. „Samozrejme, že mi to chýba, pričom príprava na preteky je moja najobľúbenejšia časť víkendu.“

„Keď ostáva asi 10-15 minút do štartu, je to niečo naozaj úžasné. Štartový rošt sa zaplní, je to trochu ako v zoo. Nastáva chaos, ale je to zábavné. Chýba mi to, ale všetko je v poriadku. Nechávam to plynúť. Verím, že sa tam niekedy vrátim. Samozrejme, nie je to stopercentne isté, ale som presvedčený, že sa to jedného dňa stane,“ domnieva sa usmievavý pretekár.

A čo hovorí na možné voľné miesto v AlphaTauri? „Človek nikdy nevie, ale som pripravený. Okolo Vianoc som dva mesiace sedel na gauči, odvtedy však znova trénujem a užívam si to.

Súvisiace články