logo F1online.sk

Po nehode v Spa zomrel len osemnásťročný jazdec seriálu FRECA

Dilano van’t Hoff
© Twitter/MP Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala1. 7. 2023

Motoršport je nebezpečný a počas dažďa to platí dvojnásobne. Na tohtotýždňových pretekoch šampionátu FRECA v belgickom Spa-Francorchamps zaplatil tú najvyššiu daň len osemnásťročný pretekár Dilano van´t Hoff, ktorý podľahol zraneniam po hrozivo vyzerajúcej nehode.

Holandský pilot tímu MP Motorsport stratil kontrolu nad svojím monopostom v sekcii za zákrutami Eau Rouge a Raidillon. Jeho auto následne zostalo stáť uprostred cesty kolmo na smer jazdy. Na mokrej trati ho zahaleného vodnou triešťou a hmlou nezbadal Adam Fitzgerald, ktorý doňho v plnej rýchlosti vrazil. Totálne zničené auto sa na rovinke Kemmel kĺzalo ešte niekoľko desiatok metrov.

Réžia priameho prenosu incident nezachytila, no na sociálnych sieťach sa už objavilo fanúšikovské video, ktoré z úcty k pamiatke Dilana van’t Hoffa nebudeme zverejňovať.

“Európsky šampionát Formula Regional od Alpinu s poľutovaním oznamuje smrť jazdca tímu MP Motorsport Dilana van’t Hoffa. K incidentu došlo počas druhých pretekov v Spa-Francorchamps,” píše séria vo svojom tlačovom vyhlásení. “Chceme vyjadriť úprimnú sústrasť rodine, tímu a priateľom.”

K tragickej nehode došlo štyri roky po smrti pilota F2 Anthoina Huberta, ktorý doplatil na nehodu niekoľkých monopostov na rovnakom úseku za zákrutou Raidillon.