logo F1online.sk

Nahradí Schumacher Sargeanta? Wolff je skeptický

Mick Schumacher
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár22. 6. 2023

Napriek tomu, že sa poniektorí jazdci po vstupe do F1 vyložene trápia, obvykle je im ponechaný dostatočný priestor na to, aby ukázali, čo v nich je. Mick Schumacher také šťastie nemal. Hoci si v kráľovnej motoršportu mohol počínať aj lepšie, vyhadzov si nezaslúžil. Čoraz viac sa však špekuluje o jeho návrate. Najnovšie je mladý Nemec spájaný s Willamsom, no pravdepodobne sa jedná len o kačicu. Naznačil to Toto Wolff, podľa ktorého Schumacher do Grove neprestúpi.

Ak by Schumacher do Williamsu predsa len zamieril, nahradil by Logana Sargeanta. Američan sa po vstupe do najvyššej motoristickej súťaže trápi a doposiaľ nezaznamenal ani bod. Najvyššie skončil na dvanástom mieste a v porovnaní so svojím tímovým kolegom Alexom Albonom si počína priam žalostne.

Keby sa britský celok rozhodol po sezóne nahradiť Sargeanta Schumacherom, Nemec by neváhal ani sekundu a hodeného lana by sa chytil.

„Išiel by som do toho,“ povedal syn sedemnásobného majstra sveta. „Vždy sa cítim byť pripravený. Verte, že veľmi tvrdo pracujem na to, aby som sa už čoskoro vrátil do auta,“ uviedol pre nemeckú RTL.

Podľa Tota Wolffa však 24-ročný pretekár do Williamsu neprestúpi.

„Domnievam sa, že ktokoľvek po ňom siahne, získa dobrého jazdca,“ vyslovil sa rodák z Viedne.

„V konečnom dôsledku sa však musia ostatné tímy rozhodnúť, ktorého jazdca chcú. Nemôžem povedať tímom, s ktorými máme zmluvy, aby zobrali nášho rezervného jazdca,“ vysvetlil pre Speed Week. „Z nejakého dôvodu ho ale opomínajú.“

Wolff by Schumacherovi angažmán v F1 síce doprial, no ak zostane rezervným jazdcom Mercedesu aj naďalej, prekážať mu to rozhodne nebude.

„V tíme máme ďalšieho zrelého, úspešného a skúseného pilota Formuly 1, ktorý nám pomáha,“ poznamenal. „A to na simulátore, ale rovnako prínosná je aj jeho spätná väzba.“

„Je obrovskou výhodou, ak na niektorých európskych pretekoch sedí v piatok večer niekto taký v simulátore a zbiera dáta pre sobotu. Okrem toho, ak by sa niektorý z našich jazdcov napríklad otrávil rybami – v prípade Lewisa avokádom – vieme, že máme v aute skvelého chlapa, ktorý vie dobre jazdiť.“

„Akokoľvek sa mi táto situácia z pohľadu nášho tímu páči, bol by som rád, keby Mick mohol pretekať pravidelne.“

„Pravdupovediac, myslím si, že ho v minulom roku poriadne zarezali,“ dodal Wolff.

Súvisiace články