logo F1online.skF1online.sk

Horner urguje Péreza: Teraz sme vyviazli, ale v Barcelone musí byť späť

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala10. 6. 2024

Max Verstappen už bez pomoci tímového kolegu vyhral jeden konštruktérsky titul, no priebeh tejto sezóny nenasvedčuje tomu, že by sa mu to malo podariť zas. Christian Horner preto urguje Sergia Péreza, aby sa dal dokopy, pretože Red Bull bude potrebovať jeho body v konštruktérskom šampionáte.

Na posledných troch podujatiach sa Sergiovi Pérezovi podarilo získať len štyri body. Vzhľadom na to, že Red Bull chce aj tento rok ovládnuť oba šampionáty, je to preň stav najvyššej pohotovosti. S tým prvým miestom v Pohári konštruktérov to totiž nie je vôbec také jednoznačné. Keby v Kanade Ferrari totálne nepohorelo, dnes mohlo tieto tímy deliť len približne 20 bodov.

“Pre Checa to bol hrozný víkend. Auto sa tiež poškodilo. V Barcelone sa bude musieť vrátiť v silnej forme,” odkázal nie veľmi spokojný Christian Horner. Nejaké pozitíva sa našli, ale nie sú zásluhou Sergia Péreza. “Našťastie Ferrari dnes malo šokujúci deň a nezískalo ani jeden bod, vďaka čomu sme tak trochu ušli hrobárovi z lopaty.”

“My však potrebujeme, aby obe autá bodovali. Dnes sme vyviazli, no od Checa potrebujeme, aby sa od Barcelony vrátil tam, kde bol v úvode roka,” pokračoval v súvislosti s jazdcom, ktorý v Barcelone stratí na štarte tri priečky za jazdu s polorozpadnutým Red Bullom.

Pérezovi v poslednom čase nič nevychádza, pritom len pred víkendom podpísal nový kontrakt. Ak bude v takýchto výkonoch pokračovať, vedenie Red Bullu si bude musieť spytovať svedomie, či sa s tým vytlačením a podpísaním novej zmluvy neunáhlilo. Horner je zatiaľ optimista, že k ničomu takému nedôjde.

“Pri Checovi pravidelne vidíme, že sa ocitne na okraji priepasti a vzápätí sa z toho dostane. Je to tvrdý pretekár a osobnosť. Takéto niečo trápi viac jeho ako hocikoho iného. Bude rozhodnutý vrátiť sa a všetkým ukázať formu, na ktorú má a ktorú ukazoval na prvých štyroch pretekoch roka,” nepochybuje Christian Horner.

Mexický pretekár je pre Red Bull veľmi cenným marketingovým artiklom v krajinách strednej Ameriky, ale Formula 1 nie je len o marketingu. V hre sú ďalšie milióny za víťazstvo v konštruktérskom šampionáte, ale aj športová česť a sláva.

“On vie, čo je v hre. Potrebujeme od neho, aby bol na vrchole svojich síl, pretože v konštruktérskom šampionáte nám dýchajú na krk tri tímy. Musíme zaberať na všetkých frontoch,” odkázal.

Súvisiace články

Diskusia