logo F1online.skF1online.sk

Helmut Marko o Pérezovi: Nie je to o aute, ale o psychike

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala9. 6. 2024

Sergio Pérez už od úplného začiatku kvalifikácie navodzoval dojem, že by mohol vypadnúť v jej prvej časti. Potácal sa na posledných priečkach, z ktorých sa nakoniec skutočne nedokázal vyhrabať. Čím to je, že sa mu tak nedarí? Helmut Marko za tým vidí jeho nalomenú psychiku.

Slabšie výkony Sergia Péreza z posledných dvoch veľkých cien sme teoreticky mohli pripísať strachu či zvýšenému tlaku, keďže Mexičan bojoval o nový kontrakt. Táto neistota sa však rozplynula, keď mu červení býci dopriali nie ročné, ale rovno dvojročné predĺženie zmluvy.

Čakali sme teda, že odrazu sa rýchlik z Guadalajary opäť rozbehne a začne lietať sťaby maglev. Kiežby. Namiesto toho sa vlečie skôr ako vlak ZSSK na trase z Bratislavy do Zvolena…

“Na Maxovi môžete vidieť, že to nie je autom. Myslím si, že je to skôr o psychike,” vyhlásil pre ServusTV Helmut Marko. V Kanade bolo nutné ísť naplno od začiatku do konca a nezaváhať, čo už bolo na Péreza priveľa. “Bolo to tesné, ale keď sa podmienky menia, príde mu to oveľa náročnejšie. Faktom však je, že to je už tretíkrát [čo nepostúpil do Q3] a to je bolestivé.”

Keď Sergio Pérez v Monaku vypadol v prvej časti kvalifikácie, šéf Red Bullu Christian Horner hovoril o “anomálii”. Anomália je však odchýlkou od zvyčajného stavu. V Pérezovom prípade by bol skôr anomáliou bezproblémový víkend, štart z prvého radu a zisk pódia či nebodaj víťazstva.

“Je to pre Checa škoda, že mu tak tesne ušiel postup z Q1,” uviedol Christian Horner, ktorého tradične spovedali reportéri Sky Sports. “Trápil sa s priľnavosťou na zadnej náprave. Budeme si musieť posvietiť na dôvody, ktoré sú za tým, aby sme mu poskytli čo najlepšiu šancu prebojovať sa v nedeľu cez štartové pole. Vieme, že na to má.”

Súvisiace články

Diskusia