logo F1online.skF1online.sk

Vojna na RTL: Odmietam vystupovať pred kamerou so Steinerom, odkázal Ralf Schumacher

Mick Schumacher a Ralf Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 6. 2024

Bol to rovnako optimistický krok ako spojenie Pierra Gaslyho s Estebanom Oconom v jednom tíme. Keď Günthera Steinera vyhodili z Haasu, začal mediálnu kariéru, pracuje ako expert a komentátor, píše knihy a vystúpi aj v Bratislave na šou Števa Eiseleho a Pepu Krála. Vedenie nemeckej RTL malo odvahu, keď ho spojilo v televíznom tíme s jeho dlhoročným kritikom Ralfom Schumacherom. Ako sa ukázalo, toto spojenie nefungovalo.

Günther Steiner nebol k Ralfovmu synovcovi Mickovi Schumacherovi dvakrát vľúdny. Treba však povedať, že šesťnásobný víťaz veľkej ceny častokrát nespravodlivo kritizoval vtedajšieho šéfa Haasu. Títo dvaja si na verejnosti často skákali do vlasov a preto nás prekvapilo rozhodnutie nemeckej televízie RTL, ktoré sa ich pokúsilo spojiť pred televíznou kamerou.

Asi neprekvapí, že spoločným menovateľom ďalšej roztržky je Mick. V tomto prípade sa Ralfa mali dotknúť Steinerove vyjadrenia pre podcast The Red Flag, v ktorom neodporučil tímu Alpine, aby angažoval Ralfovho synovca Micka. „Nie, v súčasnosti nie. Musíte vziať najlepšieho jazdca, akého máte k dispozícii. Podľa mňa zopár ľudí v súčasnosti ukazuje, že sú veľmi dobrí a ako továrenský tím musíte zobrať toho najlepšieho,“ povedal Steiner, čím podľa Ralfa prekročil hranice a ten si nakoniec povedal: Krv nie je voda.

Definitívne je teda zabudnuté gesto zo začiatku sezóny, keď si obaja pred kamerou nemeckej Sky podali ruky a uzavreli prímerie. „Musí tam niečo byť. Neviem, či mu niečo urobil Michael, alebo ja, skrátka to nedokážem vysvetliť. Sám som mu to povedal,“ vyhlásil Ralf Schumacher pre Motorsport-Total.com

„Povedal som RTL, že podľa našej dohody budem pokračovať vo svojich veciach s Florianom Königom a Kaiom Abelom. Už sa však nepostavím pred kameru s Güntherom,“ povedal Ralf.

„Nemôžem to urobiť a nemôžem to urobiť Mickovi. Toto je moja rodina a to mi stačí. Pokúsil som sa o to, ale už stačilo. Koniec koncov, je to môj synovec. Jedna vec je kritika jazdcových výkonov, veď ja sám to robím, ale neustála dodatočná kritika, dokonca aj keď sa Günther a Mick rozišli, je pre mňa ťažko stráviteľná, “ dodal Schumacher, ktorý podľa vlastných slov nechápe „nezmyselné údery pod pás a nezmyselné komentáre“.

Podľa názoru bývalého pilota Williamsu či Toyoty sa Steiner stále nezmieril s odchodom z Haasu a musí neustále napádať svojho bývalého zamestnávateľa. Tirolčan vraj „nikdy nepremárni príležitosť, aby svojmu bývalému tímu vyslal nejaký odkaz“.

„Začínam mať pocit, že sa tomu snaží zabrániť, pretože Haasu sa bez neho darí. V skutočnosti si počínajú veľmi dobre, ako môžete vidieť aj v tejto sezóne. Čo by sa stalo, keby sa Mickovi odrazu veľmi darilo v inom tíme? Samozrejme, že by to na Steinera vrhlo zlé svetlo. Začínam si myslieť, že presne to je ten dôvod,“ odkázal Schumacher na Instagrame.

Súvisiace články

Diskusia