logo F1online.skF1online.sk

Steiner by ako šéf Alpinu nevzal Micka Schumachera

Mick Schumacher
© Renault SAS
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2024

Niektoré tímy v tomto roku možno kompletne obmenia svoju jazdeckú zostavu. Podľa početných špekulácií by k nim mohli patriť aj Haas a Alpine. Prvý menovaný stratil Nica Hülkenberga a zrejme nie je úplne nadšený z Kevina Magnussena, druhý zas v súčasnosti nie je najobľúbenejšou destináciou. Svoju radu ponúkol francúzskemu celku aj Günther Steiner.

Špekulácie sa rôznia, ale podľa viacerých zdrojov zasadnú do kokpitov v Haase Esteban Ocon a Oliver Bearman. Alpine by si rád ponechal Pierra Gaslyho, ale ten nie je dvakrát nadšený z perspektívy francúzskeho tímu a skúma svoje možnosti na trhu. Je teda možné, že Alpine bude nútený začínať s úplne novou dvojicou.

Po ruke je niekoľko možností. Je tu rezervný pilot stajne Jack Doohan, ale tiež Mick Schumacher, ktorý popri práci rezervného jazdca Mercedesu jazdí za Alpine vo vytrvalostných pretekoch. Otvorený je tiež jazdecký trh a k dispozícii sú mená ako Júki Cunoda či Valtteri Bottas.

Bývalý šéf Haasu Günther Steiner dostal otázku, či by ako šéf Alpinu vzal do tímu Micka Schumachera. Jeho odpoveď asi neprekvapí. „Nie, v súčasnosti nie,“ odpovedal Tirolčan. „Musíte vziať najlepšieho jazdca, akého máte k dispozícii. Podľa mňa zopár ľudí v súčasnosti ukazuje, že sú veľmi dobrí a ako továrenský tím musíte zobrať toho najlepšieho.“

Jazdeckú otázku v tíme Alpine minulý víkend rozprúdil Esteban Ocon svojím zbytočným manévrom na Pierra Gaslyho. Ak ste videli seriál Drive to Survive, viete, aké emócie vyvoláva kolízia tímových kolegov. Podľa Steinera majú takéto okamihy vplyv na rozhodovanie o jazdeckej otázke.

„Samozrejme, že nad tým premýšľate, určite nad tým premýšľate, pretože niečo také nechcete. Vždy hovorím, že tímoví kolegovia nemusia byť najlepší priatelia, nemusia chodiť na večere, ale musia sa rešpektovať,“ povedal Steiner.

„Ak sa vám nepáči, že musíte jazdiť s týmto chlapcom v tíme, tak choďte inam. Keď sa mi niekde nepáči, tak odídem. Nesnažím sa s tým bojovať na účet tímu. Jeden z nich teda mal povedať: ‚Nebudem v jednom tíme s tým chlapom.‘ Možno sa to dalo predpokladať. Poznáme predsa históriu jazdcov Alpinu a dokonca aj rodičia ich museli držať od seba. Keď ich spojíte v jednom tíme, nemôžete si povedať, že aj keď sa dvadsať rokov nenávideli, teraz bude všetko v poriadku,“ skonštatoval Steiner.

Súvisiace články

Diskusia