logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo priznal, že si nezaslúžil sedačku v Red Bulle

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 6. 2024

Pred sezónou videli mnohí v kokpite Red Bullu Daniela Ricciarda, potom sa favoritom stal Carlos Sainz a jedna menej početná skupinka dúfala v nasadenie Júkiho Cunodu, ktorý v úvode roka predvádza skvelé výkony. Nič z toho sa však nestane a Red Bull tento týždeň potvrdil predĺženie zmluvy so Sergiom Pérezom. Jeden z jeho súperov o miesto v najlepšom tíme súčasnosti Daniel Ricciardo priznáva, že on sám si to miesto nezaslúžil.

Austrálsky pretekár potvrdil, čo sme všetci videli na vlastné oči. Jeho výkony v úvodnej tretine sezóny nestačili ani na Júkiho Cunodu, nieto ešte na miesto v Red Bulle. V skutočnosti boli jeho výsledky také nevýrazné, že nejeden hlas volá po jeho konci a príchode Liama Lawsona. Sám Ricciardo hovorí, že mu v tomto roku vyšiel len jeden víkend.

„Miami bolo skvelé, ale neurobil som dosť, aby z toho ľuďom stáli vlasy dupkom,“ priznal Ricciardo. „Ak mám byť úprimný, nastavenie mysle sa nezmenilo. Teraz je sezóna v plnom prúde a ako som povedal, dosiahol som jeden výsledok, s ktorým som bol naozaj spokojný. Musím priznať, že som neurobil nič veľkolepé.“

„Keď bojujete o miesto v top tíme, tak viete, že musíte robiť úžasné veci. Nemyslím si, že sa mi to nemôže podariť. Red Bull je miesto, kde chcem ukončiť kariéru, ale v najbližšej budúcnosti mi to nevyjde,“ dodal Ricciardo.

Miesto otázky, čo bude dosť pre sedačku v Red Bulle, by sme sa mali pýtať, či Daniel urobil dosť pre udržanie miesta v RB. Je jasné, že v ďalšej tretine sezóny potrebuje v internom súboji prikloniť misky váh na svoju stranu, lebo tie teraz ukazujú jasnú prevahu Júkiho Cunodu. Japoncovo zotrvanie v tíme už fakticky potvrdil Helmut Marko. Na ortieľ o Ricciardovi zatiaľ čakáme.

„Nevidím to tak, že nemám šancu. V Miami sa mi podaril skvelý výsledok, ale zvyšok sezóny nenaplnil moje očakávania. Chcel by som lepší rok, aby som si tým otvoril príležitosti, ale musím byť realistický,“ povedal rodák z Perthu.

„Aj keď mám z každého víkendu pocit, že som urobil krok vpred, chcem napredovať oveľa rýchlejšie. Myslím si však, že robíme pokroky a môžem to otočiť, zlepšiť sa a napraviť to smerom do budúcna. Potrebujem si počínať dobre a získať ďalšie body. Tím odviedol dobrú prácu, aby mi v tom pomohol, takže je to len na mne,“ odkázal Ricciardo.

Ten zároveň povedal, že sa „uvidí, či tu bude aj o rok“, čím potvrdil svoju nateraz neistú budúcnosť.

Súvisiace články

Diskusia