logo F1online.skF1online.sk

Ricciarda trápi kvalifikačná forma: Je to frustrujúce

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala31. 5. 2024

Ako na hojdačke. Tak by mohol Daniel Ricciardo popísať prvú tretinu aktuálnej sezóny. Prisúdiť to môže viacerým faktorom, z ktorých vyčnieva kolísavá kvalifikačná forma.

Daniel Ricciardo po šprintovom štvrtom mieste v Miami s veľkou pompou oznamoval, že je späť. S vyhlásením, že sa mu podarilo zavrieť ústa kritikom, sa však dosť unáhlil. Už v kvalifikácii vypadol v Q1 a v nedeľu skončil len pätnásty. V Imole sa síce prepracoval do tretej časti kvalifikácie, ale opäť z toho bolo len umiestnenie v druhej desiatke.

V Q3 chýbal na Veľkej cene Monaka a keďže prvá desiatka dorazila do cieľa presne tak, ako do pretekov vyštartovala, Austrálčan v tejto sezóne ešte nedokázal získať body s výnimkou jedného šprintu.

“Pred kvalifikáciou som sa cítil dobre,” prezradil Daniel Ricciardo, ktorého tímový kolega je už pravidelným účastníkom Q3. “Pred dvoma rokmi som sa tu s McLarenom dosť vytrápil, ale tentoraz som mal oveľa lepšie pocity. Skutočnosť sa má však tak, že výsledok nie je oveľa lepší.”

Večným problémom Formuly 1 sú pneumatiky, s ktorými sa Cunodovi darí, ale druhá strana garáže na ne hľadí podozrievavo. Gumy skrátka nechcú spolupracovať. “Nechcem len zahlásiť, že sú to pneumatiky, toto a tamto. Chcem sa dôkladne pozrieť do zrkadla a zistiť, čo mi chýba. Potom budeme skúmať, v čom mi môže pomôcť monopost.”

“Je frustrujúce, že aj keď to dokážem, nedarí sa to dostatočne často. V tomto ohľade som zo seba trochu sklamaný. Snažím sa zistiť, prečo týždeň čo týždeň nie som kandidát na Q3,” ubezpečuje Ricciardo.

Racing Bulls však majú dostatočne kvalitný monopost na to, aby pravidelne bodovali. “Spájajú sa s tým pozitíva, ale aj vnútorná frustrácia alebo sklamanie, pretože sa to dá spraviť. Júki na posledných pár pretekoch bodoval. Musím sa dať trochu dokopy a zistiť, čo je za tým, že to neukazujem konzistentne. Keď to ukážem, je to vidieť, ale musí to prichádzať každý víkend. V opačnom prípade to nie je dosť dobré. V Montreale sa pokúsim pozdvihnúť sa,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia