logo F1online.skF1online.sk

Magnussen soptí na vlastný tím: Takto to už ďalej nejde

Kevin Magnussen
© X/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 5. 2024

Tentokrát to nebola premávka, ktorá zhatila kvalifikačné plány Kevina Magnussena. Dánsky pretekár mal v posledných týždňoch smolu a v Miami aj Imole ho zablokovali súperi v pomalých kolách. V Monaku mal výnimočne voľnú cestu, ale stopku mu podľa vlastných slov vystavil vlastný tím nezmyselným pokynom do vysielačky.

Aj keď to bolo v konečnom účtovaní jedno, keďže oba Haasy neprešli technickou kontrolou a boli diskvalifikované, Magnussena poriadne rozčúlili pokyny tímu, ktorý mu nariadil, aby svoj pokus zabalil a skúsil to znovu. Mal pritom našliapnuté k osobnému maximu, ale to už v ďalšom pokuse nezajazdil.

„Natankovali sme na jedno kolo navyše, keby sme narazili na premávku. Mohli sme teda pokus prerušiť a skúsiť to znovu, keďže sme vyšli z boxov dostatočne skoro,“ povedal Magnussen po skončení kvalifikácie. V tom okamihu išlo všetko ako po masle, ale už čoskoro sa to rozpadlo.

„Kolo som začal v ideálnom okne. Len v prvej zákrute som získal viac ako jednu desatinu v porovnaní s predchádzajúcim časom. Vyzeralo to dobre, ale bezdôvodne sme prerušili náš pokus a skúsili to znovu. V celom poslednom kole som mal okolo seba premávku,“ povedal nespokojne dánsky pretekár.

Sám nevysvetlil, prečo prišlo takéto rozhodnutie z boxového múra. Možno za to mohlo palivo a zbytočná váha navyše, ale vieme (a vedeli to určite aj v Haase), že v Monaku to nie je také zásadné ako v Silverstone alebo v Suzuke. Magnussena teda počínanie vlastného tímu poriadne vytočilo.

Zdá sa, že frustrácia dánskeho pretekára sa po sérii nevydarených kvalifikácii prehlbuje. V Q1 porazil tímového kolegu Nica Hülkenberga a presne takýto úspech potrebuje v boji o svoju budúcnosť v F1. Ani v Monaku mu to však nevyšlo, kvalifikoval sa ako pätnásty a nakoniec bol diskvalifikovaný.

„V prvej zákrute som získal viac ako jednu desatinu, takže neviem,“ premýšľal Magnussen nahlas nad pokynmi svojho tímu. „Myslím si, že sme dnes mali na Q3. Zdalo sa, že máme tempo a Q1 to aj potvrdila. Mám pocit, že sme dnes prepásli dosť veľkú príležitosť. Zdá sa, že každý víkend a každý deň je o tom istom. Musíme sa pozrieť, čo môžeme urobiť lepšie, pretože takto to už ďalej nejde.“

Súvisiace články

Diskusia