logo F1online.skF1online.sk

Hrozí Magnusssenovi zákaz štartu? Veril som mu, že mi nechá priestor, hovorí Dán

Nehoda Sergia Péreza, Kevina Magnussena a Nica Hülkenberga
© FOM/Screenshot
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 5. 2024

Ešte dobrých jedenásť mesiacov bude mať Kevin Magnussen na svojej superlicencii desať trestných bodov. Možno však nebude čakať tak dlho. Podľa názoru väčšiny zasvätených to bol totiž on, kto v Monaku spôsobil zrejme najväčšiu nehodu v doterajšom priebehu sezóny.

Dánsky pretekár sa v nájazde do Beau Rivage natlačil na Sergia Péreza, ktorý mu nenechal žiadny priestor. Pilot Haasu mal kúsok prednej časti svojho monopostu na úrovni zadných kolies svojho súpera, ktorý sa však necítil povinný mu nechávať príliš veľa miesta. Následná zrážka vyzerala poriadne desivo.

„Z môjho pohľadu som mal dobrú časť môjho predku na úrovni Pérezovho zadku. Keď si to namieril k múru, tak ma natlačil do bariéry a došlo ku kontaktu. Veril som mu, že mi nechá priestor, keďže som bol tam a nie je to zákruta, do ktorej musíte brzdiť,“ povedal po pretekoch Magnussen pre televíziu Sky.

„Je to len mierna zákruta na rovinke. Musíte tam nechať šírku auta, inak nemá druhý jazdec inú možnosť. Je to nešťastné, chlapcov čaká veľa práce, utrpeli sme veľké škody a prepásli ďalšiu príležitosť,“ povedal Magnussen.

Nezabudnime však na to najdôležitejšie. Čo tie trestné body? Áno, Pérez mu mohol nechať viac miesta; a áno, bol to incident v prvom kole, ale vzhľadom na priebeh a následky by sa dva trestné body vôbec nezdali ako prísny trest. Nezabudnime, že Fernando Alonso dostal tri trestné body za útok na Carlosa Sainza v Číne, Lance Stroll dva body za náraz zozadu do Daniela Ricciarda.

Na otázku, či očakáva, že bude vyšetrovaný, Magnussen odpovedal: „Neviem. Myslím si, že je to niečo, na čo sa treba pozrieť, keďže to bola veľká nehoda. Uvidíme, aký bude ich názor, ale z môjho pohľadu ma vytlačil do múra. Neviem, ako to budú vnímať oni.“

Hülkenberg: Veľmi krátke preteky

V celom chaose medzi Pérezom a Magnussenom sa pokúsil Nico Hülkenberg prekĺznuť dopredu. Keby to mohol urobiť znovu, pravdepodobne by radšej dupol na brzdy a potom prešiel poľom trosiek. Bohužiaľ pre neho to neurobil a dostal poriadnu ranu od neovládateľného Red Bullu.

Doplnil tak miliónové účty za opravy Haasu po Veľkej cene Monaka, čo majiteľa a predstavenstvo stajne rozhodne nepoteší. „Boli to veľmi krátke preteky, prvá zákruta, druhá zákruta, koniec. Checo ma nakopol do zadnej nápravy po kontakte s Kevinom,“ zhodnotil svoju veľmi krátku nedeľu Hülkenberg pre televíziu Sky.

„Bola to typická nehoda v prvom kole, keď ani jeden z jazdcov nechcel ustúpiť a nedali si dosť priestoru na úzkej trati ako Monako. Ja som bol nevinná obeť, ktorá doplatila na zlé načasovanie,“ dodal Hulk.

Na otázku, či neočakáva žiadne ďalšie dôsledky tohto multimiliónového karambolu, odpovedal: „Nehovorím, že by sa na to komisári nemali pozrieť. Neviem, ako sa rozhodnú. Uvidíme.“

Súvisiace články

Diskusia