logo F1online.skF1online.sk

Coulthard: Keby to nebolo v prvom kole, Magnussena by čakala dovolenka

Červená vlajka a trosky na trati
© X/F1
Milan Kubala
Milan Kubala29. 5. 2024

V histórii udeľovania trestných bodov za incidenty sa už viacero jazdcov dostalo blízko hranice, ktorej dosiahnutie by pre nich znamenalo pretekový dištanc. Na dohľad ju má aj Kevin Magnussen. David Coulthard zastáva názor, že v Monaku ho zachránila len jednotka na ukazovateli počtu kôl.

Komisári v úvodnom kole pretekov prihliadajú na kolízie s prižmúrením jedného oka. Keby to nespravili, dánsky jazdec by bol označený za vinníka, myslí si David Coulthard, ktorý incident hodnotil ako analytik stanice Channel 4.

“Strčiť tam nos nespraví žiadnu škodu, ale myslím si, že vzhľadom na počet bodov na superlicencii Kevina Magnussena, mal v tej chvíli z toho vycúvať,” zamyslel sa David Coulthard. “Videl, že trať na tom úseku nie je veľmi rovná. Akonáhle došlo ku kontaktu, vznikla z toho tvrdá nehoda, keďže na začiatku pretekov sú autá ešte plné paliva.”

“Pérez sa pozrel do zrkadla, ale v jednej chvíli sa opäť pozeral dopredu a vtedy došlo k nárazu. Komisári to vyhodnotili ako pretekový incident. Nehodu však spôsobil Magnussen, keď tam vopchal svoj nos,” znie verdikt bývalého pretekára McLarenu či Red Bullu. “Šance boli takmer nulové, že ho cestou do kopca a na vonkajšej strane predbehne.”

Prehnaný optimizmus Kevina Magnussena zničil preteky nielen jemu a Sergiovi Pérezovi, ale aj tímovému kolegovi Nicovi Hülkenbergovi. Už čoskoro sa však môžeme dočkať veľkej ceny bez účasti dánskeho pretekára. Zdá sa byť nemožné, že by prežil celý zvyšok sezóny s desiatimi trestnými bodmi.

David Coulthard ešte na margo verdiktu “pretekový incident” poznamenal: “Áno, prvé kolo… Keby sa to stalo v ktoromkoľvek inom kole veľkej ceny, myslím si, že Magnussena by čakala krátka dovolenka od Formuly 1.”

Súvisiace články

Diskusia