logo F1online.skF1online.sk

Norrisa takmer vyradili poletujúce nálepky: Toto by sa nemalo diať

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl25. 5. 2024

Lando Norris mohol po víťazstve v Miami a druhom mieste v Imole zažiť v Monaku poriadny šok. Bol totiž veľmi blízko k vypadnutiu v Q1, ktoré by sa na tomto okruhu rovnalo pokazenému víkendu, pretože by bolo priam nemožné dostať sa z chvosta na horné priečky.

Prvá časť kvalifikácie bola pre Norrisa ako zo zlého sna. Sťažoval sa na nečistoty, ktoré mu uviazli v monoposte, ako i na reklamné nálepky, ktoré poletovali po trati po tom, ako sa piloti dotkli bariér.

„Prvá časť kvalifikácia bola strašná. Narazil som na úlomky, po trati lietali reklamné nálepky, čo je vec, ktorá by sa v F1 nemala diať. Pokazilo mi to Q1, ktorá bola oveľa viac stresujúca, než by mala byť,“ povzdychol si Lando Norris, ktorý sa až v závere prvej časti vyhrabal z vypadávajúcej pätice.

Odvtedy to bolo v jeho podaní lepšie, napokon však nestačil na Oscara Piastriho ani na Carlosa Sainza, a vyštartuje ako štvrtý. Na druhej strane, pre britského pilota je to zatiaľ najlepšia štartová pozícia v Monaku v kariére.

McLaren ako taký bude zásluhou Oscara Piastriho v kniežatstve v prvom rade prvýkrát od roku 2011.

„Teším sa z štvrtého miesta. S Q2 i Q3 som v podstate spokojný, urobil som nejaký progres, no nie taký, ako by som potreboval. Oscar odviedol výbornú prácu, klobúk dole pred ním. Ako tím sme zažili vydarený deň,“ pokračoval britský pilot.

Na čele máme premiešané ikonické značky Ferrari a McLaren, čo vo Wokingu nie všetci predpokladali. „Pre nás dopadla kvalifikácia lepšie než sme očakávali, čo je dobré znamenie,“ vyhlásil Lando Norris.

A čo v pretekoch? Keďže v Monaku sa v podstate nedá predbiehať, bude to najmä o štarte a stratégii. „O predbiehaní Ferrari naozaj asi nemôže byť reč. Môžeme skúsiť niečo strategicky alebo na štarte. Čo sa týka rýchlosti ako takej, tam asi veľa priamo na trati nezmôžeme. Pokúsime sa samozrejme o čo najlepší výsledok, no musíme to skúsiť inak,“ uzavrel víťaz z Miami.

Súvisiace články

Diskusia