logo F1online.skF1online.sk

Netušíme, kde sme, znie z McLarenu

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl8. 6. 2024

McLaren v piatok okúsil oba póly poradia. Kým v prvom tréningu Lando Norris odjazdil najrýchlejší čas, v druhom bol najpomalší zo všetkých. Samozrejme, v premenlivých podmienkach to ešte nemusí pre zvyšok víkendu nič znamenať.

Oba tréningy sa totiž odjazdili v premenlivých podmienkach. Na konci prvého, keď trať vysychala, sa Lando Norris tradične cítil na klzkej trati ako ryba vo vode, a vyhral FP1. V druhom tréningu bol naopak až dvadsiaty. Celkovo v piatok absolvoval 29 kôl.

„Myslím si, že na suchu sme odjazdili asi najmenej kôl zo všetkých, čo nie je ideálne. Dosť sme sa toho naučili na mokrej trati, kde sme na tom boli dobre, avšak chýbajú nám dáta zo suchých podmienok,“ povzdychol si Lando Norris.

Piatkové časy nám veľa neukázali, predsa len však niečo naznačili. McLaren podľa nich zatiaľ nepatrí k favoritom víkendu.

„Fakt neviem, kde sa momentálne nachádzame, pretože podmienky sa neustále menia. Rozdiel robí aj to, či dáte kolo na začiatku alebo na konci podľa toho, kedy je trať najlepšia. Avšak v tejto chvíli sa zdá, že trochu rýchlostne strácame. Ferrari je určite pred nami,“ pokračoval britský pilot.

Oscar Piastri bol v prvom tréningu šiesty a v druhom šestnásty, celkovo dal dokopy 27 kôl. Aj on potvrdil slová svojho tímového kolegu o zmiešaných dojmoch z prvého dňa v Kanade.

„Na intermediálkach sme vyzerali dobre. Na suchu sme v druhom tréningu jazdili oproti ostatným na strednej zmesi, takže je fakt ťažké posúdiť, ako na tom presne sme. Myslím si, že prakticky každý si teraz kladie práve túto otázku,“ skonštatoval Oscar Piastri.

Kým menej konkurencieschopné tímy optimisticky očakávajú ďalšie dažďové prehánky hlásené na zvyšok víkendu, McLaren by možno radšej uvítal klasický suchý víkend bez dažďa. Vzhľadom na svoju výbornú formu nepotrebuje vonkajšie zásahy, aby bojoval o najvyššie priečky.

„Aj toto nám prináša príležitosti. V minulosti sme boli celkovo dobrí práve v premenlivých podmienkach. Avšak samozrejme, keď sa bijeme na čele, tak v takýchto chvíľach môžeme stratiť viac než ostatní, ktorí môžu skôr len získať. Som však presvedčený, že sme stále rýchli bez ohľadu na podmienky,“ uzavrel austrálsky pilot.

Súvisiace články

Diskusia