logo F1online.skF1online.sk

Newey sa ešte ani zďaleka nerozhodol, odkázal Jordan

Adrian Newey sleduje monopostu Ferrari
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 5. 2024

Žiadny Carlos Sainz, Sergio Pérez alebo Andrea Kimi Antonelli, najatraktívnejším menom na prestupovom trhu je v súčasnosti Adrian Newey. Toho zastupuje jeho „blízky priateľ a manažér Eddie Jordan“, ktorý si na rozdiel od tichého Adriana poriadne užíva zvýšenú pozornosť a verejnosť poriadne mätie svojimi vyhláseniami.

„Má však naprd bicykel, takže na budúci rok od Zaka — alebo kto to bude —, vypýtame poriadny bicykel, ktorý bude súčasťou kontraktu,“ vyhlásil pred pár dňami Jordan v prítomnosti Neweyho. Zdalo sa to ako jasné prerieknutie a potvrdenie, že geniálny konštruktér sa vráti do Wokingu.

Vôbec by nás však nemalo prekvapiť, keby toto „prerieknutie“ bolo súčasťou prefíkanej a rafinovanej hry Eddieho Jordana. Ten verný svojej povesti očividne miluje pozornosť, ktorej sa mu nedostávalo už poriadne dlho. Aj keď je celkom zjavne viazaný mlčanlivosťou, dobre vie, že všetci počúvajú každé jeho slovo a medzi riadkami sa snažia čítať všetko možné.

Samotný Eddie nám však odkázal, že to nemáme robiť. Newey vraj ešte ani zďaleka nevie, kam sa bude uberať jeho kariéra. Presne v tomto duchu reagoval na správy britského denníka Daily Mail, podľa ktorého sa Newey už dohodol s Ferrari. „Nie je to tak, to vám môžem odprisahať na svoj život,“ poprel špekulácie Jordan vo svojom podcaste Formula For Success.

„V súčasnosti neinklinujeme žiadnym konkrétnym smerom. Hľadáme príležitosti a nechávame ľudí, nech sami prídu za nami,“ odkázal veľkohubý Ír.

Zdá sa, že jednou z jeho povinností je zároveň schladiť očakávania Ferrari a všetkých Tifosi. Práve Scuderia sa zdá byť viac ako logickou voľbou. Newey tam nikdy nepracoval, tituly s Williamsom, McLarenom a Red Bullom už má a tiež nikdy nepracoval s Lewisom Hamiltonom. Išlo by teda o fantastické zakončenie neuveriteľne úspešnej kariéry, keby dokráčal na vrchol aj s Ferrari.

„Hovorím ako niekto, kto by to asi mal vedieť, ale neprezradím žiadne informácie… diskusia neprebieha na žiadnej úrovni. Hovoriť sa bude a rozhovory budú pokračovať, pretože sme sa ešte nerozhodli, čo chce ďalej robiť sám Adrian. Do F1 prišiel hneď po univerzite – Leyton House, McLaren, Williams,“ hovorí Jordan.

„Tento chlap má po šesťdesiatke a kupuje novú loď. Popri všetkých tých potenciálnych záujemcoch by mal premýšľať aj o sebe. Ja nemám ani potuchy a bude to Adrianovo rozohdnutie. Presne tak by to malo byť,“ dodal Jordan.

Súvisiace články

Diskusia