logo F1online.skF1online.sk

Marko vidí Neweyho v červenom. Kariéru neukončí, vyhlásil

Adrian Newey sleduje monopostu Ferrari
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 5. 2024

Zmena pravidiel sa nezadržateľne blíži a keď čelíte tejto úplne novej výzve, určite chcete mať Adriana Neweyho na svojej strane. Ďalšia budúcnosť geniálneho konštruktéra zostáva zahalená rúškom tajomstva. V hre zostáva odchod do dôchodku aj prestup do iného tímu. Keby však Newey končil kariéru, najímal by si pri rokovaniach s Red Bullom tím manažérov? A prečo teda hneď neoznámil koniec kariéry?

Na rozdiel od Christiana Hornera vyjadril Helmut Marko svoje obavy o niečo hmatateľnejšie. Poradca Red Bullu v priebehu víkendu v Miami pripustil, že keď si Newey trochu odpočinie, zatúži po návrate do kolotoča F1. Ak sa to stane, dvere do Ferrari budú nepochybne otvorené dokorán. Adrian pritom má dosť času, aby zásadnejším spôsobom ovplyvnil vývoj tohto tímu na rok 2026.

V rozhovore pre OE24 Helmut Marko povedal, že Neweyho najsilnejšia stránka spočíva v schopnosti prísť s novými a zaujímavými interpretáciami pravidiel, takže je nesmierne silný práve pri zmene predpisov. Znamená to, že Red Bull čakajú bez Neweyho ťažké časy pri príprave novej generácie monopostu? „Nie ťažké, ale stratili sme nášho najskúsenejšieho muža. Obávam sa, že v tom čase už bude pracovať pre konkurenciu,“ vyhlásil Marko.

Skutočne? Veď sa hovorí, že by mohol skončiť. Keď Helmut dostal otázku, či Adrian ukončí kariéru, odpovedal jednoznačne: „Nie!“

Marko pritom riekol, že najlepšie si ho vie predstaviť vo Ferrari. Aj keď v priebehu víkendu v Miami povedal pre Sport.de, že by sa mohol pripojiť k „zelenému tímu“, čím myslel Aston Martin, teraz svoje stanovisko zmenil.

„Zrejme ma zle pochopili. Môj tip je skôr červený tím,“ vyhlásil Marko. „S Neweym nás opustí aj jeho mýtus. Nemyslím si však, že nás čaká prepad po technickej stránke. Musíme sa sústrediť na tohtoročný šampionát a vrátiť tím na správnu cestu.“

Súvisiace články

Diskusia