logo F1online.sk

Marko naďalej prejavuje záujem o Norrisa: Sledujeme ho…

Lando Norris a Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 4. 2024

V posledných rokoch sa táto možnosť skloňovala niekoľkokrát. Lando Norris bol spájaný s Red Bullom prakticky už od svojich juniorských čias. Keď britský mladík podpísal v zime ďalšiu zmluvu s McLarenom, historky o ponukách od Red Bullu utíchli. Keď však pod pódiom v Číne stál Helmut Marko v spoločnosti Landovho otca Adama, museli sa ho reportéri opýtať na už toľkokrát omieľanú tému.

Špekulácie svojho času zašli tak ďaleko, že sa dokonca hovorilo o otvorenej ponuke od Red Bullu. Norrisovci sa vraj môžu pripojiť, kedykoľvek budú chcieť. Reportéri z padoku občas poukážu na skutočnosť, že Adam Norris sa so zástupcami Red Bullu pozná trochu dôverne na to, že patria k odlišným tímom.

Helmut Marko je dlhoročným šéfom akadémie Red Bullu a na výber pilotov – či už juniorských, alebo seniorských – má veľký vplyv. Na prestupy sa teda reportéri zvyknú pýtať skôr jeho a keď ho videli pod pódiom v spoločnosti Adama Norrisa, opäť museli položiť aj túto otázku.

„Je mladý a my ho určite sledujeme,“ vyhlásil Marko pre ServusTV. „Jeho otec vždy sranduje, že Lando sa nebude tešiť z prvého víťazstva vo Formule 1, kým Max neukončí kariéru. Povedal som mu, že musí prísť k nám, potom sa určite dočká skôr.“

Norris však nie je jediným zaujímavým pilotom McLarenu. Mladý a talentovaný je aj Landov tímový kolega Oscar Piastri. „Norris má zmluvu minimálne do roku 2026, takže v krátkodobom horizonte neprichádza do úvahy, rovnako ako Oscar Piastri. Obaja sú však pre nás určite zaujímaví smerom do budúcna,“ vyhlásil Marko pred víkendom v Číne pre Kleine Zeitung.

Ani jedného z nich tak s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou neuvidíme v budúcej sezóne vo farbách Red Bullu. Okruh kandidátov sa zúžil v podstate len na Sergia Péreza a Carlosa Sainza. „Rokujeme s Carlosom Sainzom, ktorý práve zažíva svoju najlepšiu sezónu vo Formule 1, ale má na stole veľmi lukratívnu ponuku od Audi. Nemôžeme ju dorovnať ani prekonať. Je zrejmé, že Checo momentálne prežíva svoju najlepšiu sezónu s Red Bullom. Ak dokáže pokračovať v týchto výkonoch, ako napríklad v japonskej kvalifikácii, potom je určite najlepšou voľbou pre Red Bull v roku 2025,“ vyhlásil Marko.