logo F1online.sk

Cunoda na Hondu nemyslí: Za tie tri roky toho ešte musím mnoho dokázať

Júki Cunoda
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 5. 2023

Návrat – ak sa to tak dá vôbec nazvať – Hondy do kolotoča Formuly 1 privítali mnohí s nadšením. Na rošte budeme mať ďalší továrenský tím a potvrdené máme i zotrvanie ďalšej automobilky, čo je pre Formulu 1 určite vzrušujúce. Dvojnásobne to platí pre japonského pretekára Júkiho Cunodu.

Honda hneď po potvrdení dohody s Aston Martinom ústami svojich šéfov potvrdila, že rozhodne má záujem na umiestnení japonského pretekára do kokpitu. Logika veci nám tak našepkáva, že niekedy okolo roku 2026 by sa v Aston Martine mohli spojiť Lance Stroll a Júki Cunoda, čo zo súčasného pohľadu neznie ako tím snov.

Síce je to stále ďaleko, ale ak to stajňa zo Silverstone myslí s titulovými ašpiráciami vážne, ich imanentnou súčasťou musí byť aj špičkový jazdec – ako napríklad Fernando Alonso. Je však pravdou, že uvažovať nad tým v roku 2023 je podobne zbytočné, ako uvažovať nad jazdeckou zostavou Audi.

„Z návratu Hondy sa veľmi teším,“ prehlásil vo štvrtok v Monaku Júki Cunoda. „Je skvelé vidieť ich späť v prostredí Formuly 1. Určite bola obrovská škoda, keď sa rozhodli odísť po takej fantastickej sezóne s Red Bullom v roku 2021.“

„Povedal by som teda, že sú to dobré správy. Dúfam, že ich čakajú ďalšie úspešné roky s Aston Martinom.“

„Pokiaľ ide o moju vlastnú budúcnosť, tak vám úprimne hovorím, že neviem. Je to príliš ďaleko, aby som o tom premýšľal,“ dodal Cunoda.

Júki sa o svoj ďalší osud strachoval už vlani, keď Red Bull váhal s potvrdením jeho zotrvania v AlphaTauri. Nakoniec nastúpil aj do svojej tretej sezóny so stajňou z Faenzy a ukazuje sa ako jej nový líder. Po odchode Pierra Gaslyho dodáva výsledky takmer výhradne Cunoda, kým jeho tímový kolega Nyck de Vries sa viditeľne trápi. Jeho budúcnosť tak vyzerá omnoho istejšie než takto pred rokom.

„Je to ešte ďaleko, nejaké tri roky. Musím toho počas tých troch rokov ešte mnoho dokázať. Je však príjemné počuť takéto slová a chcete byť aspoň na ich zozname, znamená to, že dokazujete svoje schopnosti,“ hovorí Cunoda.

„Na druhej strane ma však Red Bull podporoval dlhé roky a som súčasťou tohto tímu,“ dodal Júki trochu nerozhodne.

Súvisiace články