logo F1online.sk

Turci chcú na tribúnach 100 000 divákov, vstupné na deň bude len 3,30€

Istanbul Park, Turecko
© Instagram/Intercity Istanbul Park
Ladislav Király
Ladislav Király1. 9. 2020

Organizátori Veľkej ceny Turecka si z hrozby vyvolanej novým typom koronavírusu nerobia ťažkú hlavu a na svojich pretekoch by radi privítali až 100 000 divákov, čo je necelá polovica jeho kapacity.

Na utorňajšej tlačovke potvrdili, že podujatie bude pre verejnosť otvorené a začínajú robiť všetko pre to, aby tribúny výrazne naplnili. Zodpovedá tomu aj veľmi nízke vstupné.

Na okruhu Istanbul Park sa bude súťažiť 15. novembra a návrat Turecka zažijeme po deviatich rokoch; súťažilo sa tam v sezónach 2005 až 2011.

„Musíme byť pripravení na všetko,“ povedal šéf promotérskej spoločnosti Intercity Vural Ak, ktorého slová cituje Motorsport.com. „Ak to bude s chorobou horšie, ako dnes, tak vieme preteky zvládnuť aj bez divákov.“

„Na druhej strane však poznáme kapacitu tohto okruhu a z tribún a otvorených priestranstiev vie dianie sledovať až okolo 220 000 ľudí. Momentálne to vnímame tak, že ak z bezpečnostných dôvodov niektoré sekcie uzatvoríme, tak pri dodržaní pravidiel týkajúcich sa sociálnych odstupov bude môcť preteky sledovať okolo 100 000 divákov.“

Organizátori prekvapili aj tým, aké nízke vstupné stanovili. Nejde im o maximalizáciu zisku, pretože za jeden deň bude potrebné zaplatiť len 30 tureckých lír (TL), čo je v prepočte 3,30€. Na každý deň je pritom vstupné rovnaké, teda aj nedeľa bude len za 3,30€.

„Formula 1 zvyčajne má určité štandardy a ceny lístkov sú na určitej úrovni,“ pokračoval Ak. „Avšak my ako Intercity z toho nechceme žiadne finančné zisky a vláda nás v tom podporila. Ceny lístkov budú 30 TL na deň, takže 90 TL za tri dni. Vstupenky pôjdu do predaja na budúci týždeň a myslíme si, že sa vypredajú veľmi rýchlo.“

V Turecku sa síce dlhšie roky nejazdilo, ale okruh je vraj v úplnom poriadku. „Už tu boli oficiálni predstavitelia, pozreli si asfalt aj infraštruktúru a poďakovali nám. Povedali, že takmer všetko je na rovnakej úrovni, ako v prvý deň,“ dodal Vural Ak, podľa ktorého síce bude potrebné niektoré veci upraviť, avšak nepôjde o nič vážne.