logo F1online.sk

Turecko už nie je pre Britániu „červené“, predaj lístkov prebieha dobre

Na štarte VC Turecka 2020
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 9. 2021

Veľká cena Turecka nahradila v tohtoročnom kalendári Kanadu, ktorá podujatie v Montreale kvôli pandémii zrušila. Preteky neďaleko najväčšieho tureckého mesta však boli dlho otázne. Veľkým otáznikom pochopiteľne zostala pandemická situácia.

Turecko totiž bolo pre Veľkú Britániu dlho „červenou krajinou“, čo znamenalo povinnú desaťdňovú karanténu pre navrátilcov. To pre sedmičku stajní sídliacich na Britských ostrovoch znamenalo nemalý logistický, ale aj personálny problém.

Harmonogram je neúprosný a času s rodinami trávia zamestnanci v týchto týždňoch naozaj málo. Napriek tomu vraj trvala Liberty Media na svojom. Turecko za svoje miesto v kalendári zaplatilo, spustilo predaj lístkov a šéfovia Formuly 1 zaň nemajú prijateľnú náhradu. Riešenie malo byť jasné, tímy pošlú do Turecka menej ľudí než obyčajne a tí by sa z Istanbulu nevracali domov, ale zotrvali by na mieste až do presunu do Austinu, ktorý je na programe o dva týždne neskôr.

Tento nepekný scenár napokon odvrátila zlepšujúca sa situácia v Turecku, ktoré od 4. októbra už nebude pre Spojené kráľovstvo červenou krajinou a týmto dňom prestávajú platiť akékoľvek obmedzenia pri návrate odtiaľ. Teraz už naozaj nič nebráni tomu, aby sa podujatie 10. októbra uskutočnilo.

„Viem, že predaj lístkov ide v Turecku naozaj veľmi dobre. To sú skvelé správy,“ dodal ďalšiu potešujúcu správu o pretekoch v Istanbul Parku Stefano Domenicali.

Súvisiace články