logo F1online.sk

Fred veľmi dobre vidí, čo treba zlepšiť, hovorí Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 5. 2023

Situácia Charlesa Leclerca a Ferrari je predmetom pokračujúcich diskusií. Nepomohlo ju upokojiť ani angažovanie Frédérica Vasseura do kresla šéfa tímu, pretože na štarte novej sezóny je výkonnosť Scuderie opäť dosť bezútešná a vynárajú sa stále nové a nové otázky.

Plávať medzi Leclercovými vyjadreniami o tom, že je spokojný s Ferrari, chce vyhrať s Ferrari a od Mercedesu „zatiaľ“ nedostal žiadnu ponuku, nie je vôbec jednoduché. V zákulisí sa hrajú hry na najvyššej úrovni a médiá chrlia zakaždým nové a nové senzácie. Naposledy vraj Ferrari ponúklo 40 miliónov libier Lewisovi Hamiltonovi, aby v tíme nahradil Carlosa Sainza.

Veru, v súčasnosti vám nemôžeme ponúknuť viac, iba mediálne špekulácie a vyhlásenia zainteresovaných strán, ktoré hlásia svoju spokojnosť so súčasným stavom.

„Chcem byť v červenom,“ prehlásil napríklad Charles Leclerc naposledy pre The Athletic. Následne dodal: „Veľmi dobre si uvedomujem, aké mám šťastie, že som s Ferrari.“

„Chcem vyhrávať; to je jasné ako facka. Nie som spokojný so svojimi výkonmi v posledných rokoch, pretože neboli také konzistentné,“ povedal Leclerc.

Ten je v súčasnosti stredobodom plánov Ferrari na naplnenie konečného cieľa. Rok 2023 priniesol v histórii Ferrari ďalší zvrat, keď po štyroch rokoch nastúpil do pozície šéfa nový muž. Mattiu Binotta vystriedal Frédéric Vasseur, ktorého príchod sprevádzali obrovské očakávania.

Bohužiaľ, Ferrari nie je na začiatku roku 2023 v ideálnej forme a očividne zostalo zaskočené ohromným pokrokom Red Bullu a Aston Martinu. V jednom z nedávnych rozhovorov to priznal Carlos Sainz a potvrdil to aj Leclerc.

„Je to frustrujúce,“ povedal Monačan. „Štart tejto sezóny sprevádzali veľké očakávania, ale nakoniec nie sme takí konkurencieschopní, ako by sme chceli.“

„Pri spätnom pohľade sa to však snažíme s Fredom a s celým tímom zanalyzovať. Niekoľko vecí sa nám podarilo pochopiť a mám trochu jasnejší obraz o tom, prečo sme tam, kde sme. Fred má skvelé videnie. Má veľmi, veľmi dobré oko pri analýze situácie, dokáže ju pochopiť a rozumie, čo treba zmeniť pre jej zlepšenie,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články