logo F1online.skF1online.sk

Leclerc o zotrvaní vo Ferrari: Dôvera musí byť obojstranná

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 5. 2023

Ďalšia sezóna pre Ferrari a ďalšie sklamanie. Keď v Maranelle panuje šťastie a radosť, čo sa nestáva často, potom niet dôvodu na diskusie alebo špekulácie. Keď sa však nedarí, prichádzajú reči, ktoré je veľmi náročné odraziť. Svoje o tom vie aj Charles Leclerc, ktorý stále častejšie odpovedá na otázky týkajúce sa budúcnosti.

Situáciu neupokojil ani príchod Leclercovho starého známeho Freda Vasseura. Nedlho po ďalšom nevydarenom štarte do novej sezóny sa objavili špekulácie o jeho potenciálnom odchode do Mercedesu. Je možno trochu zvláštne, že sa takéto otázky objavujú takmer dva roky pred vypršaním jeho kontraktu, ale Leclerc na ne neodpovedá nijak rezolútne.

V jednom zo svojich posledných rozhovorov, pre portál The Athletic, Monačan povedal, že od vedenia Ferrari nepotrebuje žiadne záruky. Tímu vraj verí, hoci je ešte predčasné hovoriť o predĺžení zmluvy.

„Nie, dôveru som nestratil,“ povedal Leclerc. „Dôvera však nemôže byť iba jednostranná, ale musí byť obojstranná. Ak budú obe strany ochotné pokračovať, potom to príde. Zatiaľ je však veľmi predčasné o tom hovoriť.“

Pretekať za taký slávny a úspešný tím ako Ferrari nie je vôbec jednoduché. S červenou kombinézou je spojený obrovský tlak a keď prišla reč na túto tému, Leclerc jednoducho ukázal prstom na obrázok v motorhome Ferrari. Boli na ňom Michael Schumacher a Jean Todt. Ten je pripomienkou zašlej slávy, ku ktorej sa musí Scuderia vrátiť, ale zároveň motiváciou do ďalších dní.

„Bolo to tak, aj keď boli vo Ferrari Michael a Jean a dokázali sa s tým skvele vysporiadať,“ povedal Leclerc s odkazom na tlak, ktorému v Maranelle čelia. „Nemôžeme sa teda sťažovať a nemôžeme sa na to vyhovárať.“

„Je to tiež jeden z dôvodov, prečo je Ferrari také výnimočné. Je v tom vášeň, akú asi v žiadnom ďalšom tíme nenájdete. V zložitých situáciách je náročnejšie to zvládnuť, pretože je v tom viac emócií, ale na konci dňa je to stále Ferrari a nemenil by som,“ prehlásil monacký pretekár.

Súvisiace články

Diskusia